“Το εμπάργκο της Δύσης στην τεχνολογία μας έκανε ακόμα πιο δυνατούς”

0
Dodekanisos

ΗΔύση προσπάθησε να επιβάλει περιορισμούς στην πρόσβαση της Ρωσίας στην τεχνολογία προκειμένου να εξαναγκάσει τη χώρα σε υποταγή, αλλά αυτό δεν θα γίνει, , δήλωσε  ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι αντίπαλοί μας περίμεναν ότι θα υποχωρούσαμε ή θα παραδοθούμε, αλλά αυτό δεν θα συμβεί, όπως λέμε συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις», είπε στην εκδήλωση Future Technology Forum στη Μόσχα. «Η Ρωσία θα προχωρήσει μόνο, σε έναν δικό της δρόμο, χωρίς να απομονώνεται από κανέναν. Στην εξωτερική πίεση, θα ανταποκριθούμε μόνο με τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εργασίας και τη διάδοση της ελευθερίας».

Το 2022, η Δύση επέβαλε εμπάργκο τεχνολογίας σε μια προσπάθεια «να αναγκάσει τη Ρωσία να παραιτηθεί από την κυριαρχία της και το δικαίωμα να καθορίσει τη δική της πορεία στην ιστορία», είπε ο πρόεδρος. Η Μόσχα αντέδρασε όπως έκανε το 2014, όταν ο πρώτος γύρος κυρώσεων ενθάρρυνε την ανάπτυξη εγχώριων ικανοτήτων. Οι «θετικές εξελίξεις» που σημειώθηκαν στη γεωργία της Ρωσίας λαμβάνουν χώρα τώρα στους τομείς της μεταποίησης και της τεχνολογίας.

Το Future Technology Forum (FTF), άνοιξε τις πύλες του στις 9 Ιουλίου και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου. Το δημόσιο εκθεσιακό τμήμα του ξεκίνησε την Πέμπτη 13 Ιουλίου, με τεχνολογία αιχμής από κορυφαίες ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών κολοσσών Rosatom και Sberbank.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments