“To έχω πει εδώ και έξι μήνες, χτυπήστε το Ιράν!”

0
Dodekanisos

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να βομβαρδίσουν τα ιρανικά κοιτάσματα πετρελαίου και το αρχηγείο του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης ως αντίποινα για τις επιθέσεις των Χούτι στα πλοία της Ερυθράς Θάλασσας, δήλωσε την Πέμπτη ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο Ρεπουμπλικανός από τη Νότια Καρολίνα υποστήριξε ότι η Τεχεράνη ήταν πίσω από τις επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία και την παρενόχληση φορτηγών πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Έχω πει εδώ και έξι μήνες: Χτύπηστε το Ιράν», είπε ο Γκράχαμ. «Έχουν κοιτάσματα πετρελαίου ανοιχτά, έχουν το αρχηγείο της Φρουράς της Επανάστασης που μπορείτε να δείτε από το διάστημα. Καταργήστε το από τον χάρτη».  Σύμφωνα με τον Γκράχαμ, οι Χούτι στην Υεμένη «υποστηρίζονται πλήρως» από την Τεχεράνη. «Χωρίς το Ιράν, δεν υπάρχουν Χούτι», είπε.

Η ομάδα που αυτοχαρακτηρίζεται ως κυβέρνηση της Υεμένης τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό των Παλαιστινίων στη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας και άρχισε να στοχεύει εμπορικά πλοία που ανήκαν ή κατευθύνονταν προς το Ισραήλ στα τέλη Οκτωβρίου. Μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν αλλάξει τα πλοία τους σε όλη την Αφρική ως απάντηση, αυξάνοντας τις τιμές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments