«Το δολάριο έχει υποτάξει τις χώρες και αυτό πρέπει να αλλάξει»

0
Dodekanisos

Οι χώρες οδηγούνται σε υποτέλεια και χάνουν τη δημοσιονομική τους κυριαρχία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κυριαρχίας του δολαρίου στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα σύμφωνα με τον αναπληρωτή μόνιμο αντιπρόσωπο της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη Joaquin Perez Ayestaran. Στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα επεσήμανε και τα εξής:

«Αισθανόμαστε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο νόμισμα που κυριαρχεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα εδώ και αρκετό καιρό και επέτρεψε την υποταγή ορισμένων χωρών, όχι μόνο από την άποψη της οικονομίας, αλλά και από την άποψη της κυριαρχίας και της δημοσιονομικής κυριαρχίας».

«Η Βενεζουέλα πιστεύει ότι οι χώρες πρέπει να μπορούν να συναλλάσσονται με τα δικά τους νομίσματα και θέλει να έχουν ένα σύστημα πολλαπλών νομισμάτων. Είναι καιρός να διαφοροποιηθούν τα εμπορικά νομίσματα για ελευθερία και να αποφευχθούν οι επιπτώσεις των κυρώσεων».

«Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα να διαφοροποιήσουμε το καλάθι των νομισμάτων στο οποίο διεξάγουμε νόμιμες συναλλαγές στα έθνη μας. Θα μας απελευθερώσει και θα χρησιμεύσει επίσης ως τρόπος να ξεπεραστούν οι αρνητικές επιπτώσεις των μονομερών καταναγκαστικών μέτρων».

Σχετικά με το θέμα της πολυμέρειας, ο Perez Ayestaran είπε ότι τα κράτη στον παγκόσμιο νότο έχουν δείξει ενδιαφέρον να ενταχθούν στη συμμαχία της Ομάδας των Φίλων. Η Ομάδα Φίλων για την Υπεράσπιση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ιδρύθηκε στις 6 Ιουλίου 2021 στη Νέα Υόρκη από τη Βενεζουέλα. Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 18 κράτη μέλη, όπως η Ρωσία, η Συρία, το Ιράν και η Κίνα. Η ομάδα επιδιώκει να προωθήσει τον Χάρτη του ΟΗΕ για την πολυμέρεια και τη διπλωματία έναντι της χρήσης βίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments