Αρχική Videos Το deal Ergogan – Putin ενισχύει οικονομικά την Τουρκία

Το deal Ergogan – Putin ενισχύει οικονομικά την Τουρκία

0

Από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Τουρκία προσελκύει όλο και περισσότερους Ρώσους που επιδιώκουν να κάνουν επενδύσεις , όπως γράφει σε ρεπορτάζ της η Γαλλική Le Monde. Αυτή τη στιγμή είναι οι νούμερο ένα ξένοι αγοραστές ακινήτων στη χώρα. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Τουρκίας, σχεδόν 5.000 Ρώσοι αγόρασαν ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2022, συμπεριλαμβανομένων 1.275 μόνο τον Ιούνιο.

Η εξήγηση πίσω από αυτή τη βιασύνη αγορών είναι ότι κάθε αλλοδαπός που επενδύει ή αγοράζει ακίνητο αξίας άνω των 400.000 δολαρίων (388.000 ευρώ) λαμβάνει ως αντάλλαγμα την τουρκική υπηκοότητα: ένας εύκολος τρόπος για τους επενδυτές να μεταφέρουν τις οικονομικές τους δραστηριότητες από τη Ρωσία στην Τουρκία, η οποία είναι εξ ολοκλήρου συνδεδεμένη με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις δυτικές αλυσίδες αξίας.

Σε αντίθεση με τους δυτικούς συμμάχους της, η Άγκυρα δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα, από την οποία εξαρτάται για τον ενεργειακό της εφοδιασμό. Το εμπόριο συνεχίζεται και το φυσικό αέριο ρέει μέσω του TurkStream και του Blue Stream, των δύο αγωγών που συνδέονται με τη Ρωσία. Η Turkish Airlines εκτελεί πολλές πτήσεις που αναχωρούν από τη Ρωσική Ομοσπονδία και αρκετοί ολιγάρχες έχουν αγκυροβολήσει τα γιοτ τους σε λιμάνια της Μεσογείου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments