Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τις ανενεργές γεωτρήσεις θέτει σε λειτουργία η ΔΕΥΑΡ

Τις ανενεργές γεωτρήσεις θέτει σε λειτουργία η ΔΕΥΑΡ

0
Dodekanisos

Όλες τις ανενεργές γεωτρήσεις στο βόρειο τρίγωνο του νησιού θα θέσει σε λειτουργία τις επόμενες μέρες η ΔΕΥΑΡ, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες σε νερό.

Ήταν γεωτρήσεις οι οποίες ήταν εδώ και πέντε χρόνια εκτός λειτουργίας και  δεν ήταν και συμφέρουσα η λειτουργία τους τον προηγούμενο καιρό, διότι παράγουν πάρα πολύ λίγο νερό, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη και τα πέντε κυβικά την ώρα από κάθε γεώτρηση.

Παράλληλα, με ανόρυξη νέων επιχειρείται ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε περιοχές που είναι οξύ, όπως η Ιαλυσός.

«Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και όχι να τις ρίχνουμε ο ένας στον άλλο. Όμως αυτή τη στιγμή προέχει η υδροδότηση του νησιού» ανέφερε χθες ο Αντιδήμαρχος και μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ, Αγαπητός Πάλλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, η ΔΕΥΑΡ έχει αξιοποιήσει δύο γεωτρήσεις στην Ιαλυσό οι οποίες ήταν ανενεργές και χθες επρόκειτο να μπουν άλλες δύο, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής αυτής.

Χθες το βράδυ προγραμμάτισε συνεργείο της ΔΕΥΑΡ μαζί με ιδιώτη να τοποθετήσουν δύο κινητήρες σε δύο δεξαμενές της Καλάθου και της Πυλώνας ούτως ώστε να ενισχυθούν οι δεξαμενές που δίνουν πια στην κατανάλωση.

O υδροφόρος ορίζοντας είναι πάρα πολύ χαμηλά και δύσκολα μπορεί ν’ αντέξει αυτό τον κόσμο στο νησί. Η σωτηρία μας, βέβαια, είναι το φράγμα. Μπορούν να γίνουν και άλλες γεωτρήσεις σε περιοχές οι οποίες δεν θα καλυφθούν από το φράγμα,ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάλλας.

Πρόσθεσε πάντως ότι ακόμα και αν όλα εξελιχθούν ομαλά στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το φράγμα δεν θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία αν δεν γίνουν διάφορες εργασίες που μπορεί να διαρκέσουν ακόμα και 15 μέρες.

Χρειάζεται πολύς χρόνος, υπάρχουν διαδικασίες καθαρισμού του αγωγού και να μπει σε λειτουργία το ταχυδιυλιστήριο.Οι ποσότητες που ζητάει όλο το νησί είναι μεγάλες λόγω του κόσμου που έχουμε.

Κλείνοντας, ο κ. Πάλλας τόνισε ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες, τις προηγούμενες ημέρες εργάζονταν στην Κατταβιά, έλυσαν το πρόβλημα στη Λαχανιά και στου Αφάντου, επίσης γίνεται μία γεώτρηση στον Αρχάγγελο και πιστεύει ότι θα βρουν νερό για να λύσουν και το πρόβλημα και αυτής της περιοχής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οι μήνες Αύγουστος, Σεπτέμβριος κι Οκτώβριος θα είναι δύσκολοι διότι με την προϋπόθεση ότι οι γεωτρήσεις θα δουλεύουν όλο το 24ωρο, είναι αναμενόμενο να εξαντλούνται κι οι παροχές τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments