Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Την λαμπρή εβδομάδα ξεκινάει η εβδομάδα των παθών για τους καταστηματάρχες της...

Την λαμπρή εβδομάδα ξεκινάει η εβδομάδα των παθών για τους καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς

0
Dodekanisos

Η απειλή της έξωσης κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους

Πάνω από σαράντα καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς απειλούνται με έξωση από τον Δήμο της Ρόδου, που έλαβε σχετική απόφαση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

‘Ηδη τέσσερις εξ αυτών παρέδωσαν τα κλειδιά τους και έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, με το δικαιολογητικό ότι δεν είχαν ανανεώσει τα συμβόλαια τους, η ισχύς των οποίων έληξε τον Δεκέμβριο του 2015.

Να σημειώσουμε πως οι ενοικιαστές δεν είχαν δεχθεί τους νέους οικονομικούς κυρίως όρους, που καθορίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα το θέμα να βρίσκεται εκ τότε σε εκκρεμότητα.

Παράλληλα υπήρχαν και οφειλές από την μη  καταβολή των μισθωμάτων, οι οποίες τακτοποιήθηκαν με ρυθμίσεις, όπως υποστηρίζει η άλλη πλευρά. Παρότι λοιπόν η υπόθεση οδηγούνταν προς το «οριστικό διαζύγιο» καταστηματαρχών και δημοτικής αρχής πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου ήρθε να ανατρέψει -προς το παρών τουλάχιστον- τα δεδομένα, καθώς θετικά ήταν τα νέα για 7 ενοικιαστές που προσέφυγαν στα δικαστήρια. Ειδικότερα το Πολυμελές Πρωτοδικείο τα Ρόδου θα κρίνει την τύχη τους, καθώς το Ειρηνοδικείο δέχθηκε το αίτημα για αναστολή των διαδικασιών μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση.

Η υπόθεση έχει οριστεί να συζητηθεί στις αρχές Μάϊου. Αυτό αποτελεί δεδικασμένο και ενδεχομένως να ανατρέψει τα σχέδια του Δήμου για άμεσο κλείσιμο της υπόθεσης μέσω μαζικών εξώσεων.

«Πρωτίστως ενδιαφερόμαστε για το μέλλον αυτών των  ανθρώπων και δευτερευόντως για την  εικόνα της Νέας Αγοράς, η οποία αν κλείσουν 40 και πλέον καταστήματα μεσούσης της σεζόν θα ερημώσει» δήλωσε στο news12, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Νέας Αγοράς Ιωάννης Κοψιάς, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε πλειστηριασμό των μισθωμάτων το 2018 και όχι άμεσα.

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments