Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Tι λένε οι γιατροί για τον Βρετανό που δυσφήμισε το νοσοκομείο Ρόδου

Tι λένε οι γιατροί για τον Βρετανό που δυσφήμισε το νοσοκομείο Ρόδου

0
Dodekanisos

Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από Βρετανό τουρίστα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρόδου, η Διοίκηση θα κινηθεί νομικά εναντίον του διεκδικώντας μεγάλη αποζημίωση, διότι μεγάλη ήταν κι η δυσφήμιση του νοσοκομείου αλλά και της Ρόδου πανελλαδικά, τόνισε και σήμερα η Διοικητής κ. Κατερίνα Χατζηστρατή.

Απόσπασμα από τις  δηλώσεις της στο news12, την Παρασκευή:

»Το νοσοκομείο μας είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας, ένα πραγματικό διαμάντι στον χώρο της υγείας, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπερβάλλει εαυτόν, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες που παρουσιάζονται.

Η νευροχειρουργική κλινική που νοσηλευόταν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή ο Βρετανός τουρίστας, λόγω της φύσης της και της μικρής πληρότητας που έχει, απολαμβάνει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες από το υπόλοιπο νοσοκομείο, λόγω του ότι τα περιστατικά είναι λίγα κι έτσι ανταπεξέρχεται των αναγκών της καλύτερα, γρηγορότερα και στο βέλτιστο βαθμό”.

Την σκυτάλη πήραν σήμερα οι θεράποντες ιατροί με πρώτο τον Διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής, Μιχάλη Σοκορέλο, ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου, ότι όλες αυτές οι ανυπόστατες καταγγελίες έγιναν με σκοπό την διεκδίκηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική  εταιρία του Βρετανού, η οποία αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει λόγω του μεγάλου κόστους μεταφοράς του από την Ρόδο στην Αγγλία -περίπου 50.000 ευρώ- και ζήτησε από τους γιατρούς του νοσοκομείου να το κάνουν εκείνοι και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον ίδιο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά θα έπρεπε να ευχαριστήσει το ελληνικό κράτος και το νοσοκομείο ιδιαίτερα, που τον περιέθαλψε την στιγμή που οι συμπατριώτες του τον άφησαν ακάλυπτο και τον γλυτώσαν από έξοδα χιλιάδων λιρών που κόστιζε η μεταφορά του αλλά κι η εγχείρηση του στην Αγγλία.

Όσον αφορά τις γελοίες καταγγελίες περί του φαγητού, ανέφερε  ότι πριν την επέμβαση, ο ασθενής έπρεπε να τρώει πολύ ελαφρά, μέχρι να βεβαιωθούν ότι τα έντερα έχουν επανέλθει, διότι όλες οι κακώσεις της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, δημιουργούν πάρεση (παροδική παράλυση) του εντέρου.

Ωστόσο, από την αρχή υπήρχε πρόβλημα συννενόησης μαζί του λόγω αλκοολισμού με αποτέλεσμα να είναι εριστικός, προσβλητικός προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και καθόλου συνεργάσιμος.

Ο νευρολόγος κ. Γιάννης Λιάπης ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι στον ασθενή χορηγείτο αγωγή για πιθανή πρόληψη στερητικού συνδρόμου, λόγω της αναφερόμενης κατάχρησης αλκοόλ σε καθημερινή βάση.

Ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Μακρής, δήλωσε ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής με αποτέλεσμα  ο 60χρονος να περπατήσει από τη δεύτερη μέρα και  όσα ισχυρίζεται είναι εκ του πονηρού.

Ο Επιμελητής Α΄ της Ορθοπαιδικής Κλινικής, Νίκος Άντερσεν,  είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρία του Βρετανού, όπου του δήλωσαν ότι δεν τον καλύπτουν και να χειρουργηθεί στη Ρόδο, δεδομένου ότι  η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάταξη -16η στη σειρά- στις παροχές υγείας από την Αγγλία που βρίσκεται στη 18η θέση και γι’ αυτό θα ήταν καλύτερα η επέμβαση να γίνει στη Ρόδο.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments