«Τι είδους διαπραγματεύσεις να κάνουμε με ανθρώπους που χτυπούν αμάχους;»

0
Dodekanisos

«Για τι είδους διαπραγματεύσεις μπορούμε να μιλήσουμε με ανθρώπους που χτυπούν αδιάκριτα αμάχους, μη στρατιωτικές υποδομές ή προσπαθούν να δημιουργήσουν απειλές για πυρηνικές εγκαταστάσεις;». Αυτό επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούριν, σχολιάζοντας την αιφνιδιαστική επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή Κούρσκ. Ο ίδιος πρόσθεσε και τα εξής:

«Η ένοπλη πρόκληση της Ουκρανίας στα ρωσικά σύνορα στοχεύει να ενισχύσει τη θέση του Κιέβου στις μελλοντικές συνομιλίες, αλλά οι συνομιλίες με μια κυβέρνηση που επιτίθεται εναντίον αμάχων δεν έχουν νόημα», τόνισε.
«Είναι πλέον σαφές γιατί το καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε τις προτάσεις μας για επιστροφή στο σχέδιο για ειρηνική διευθέτηση. Ο εχθρός, με τη βοήθεια των δυτικών κυρίων του, κάνει τις εντολές τους και η Δύση διεξάγει πόλεμο εναντίον μας χρησιμοποιώντας Ουκρανούς».

Ο σύμβουλος του επιτελάρχη του ουκρανικού προεδρικού γραφείου, Μιχαήλ Ποντόλιακ, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να βελτιώσει τη διαπραγματευτική της θέση με τη βοήθεια μιας επιχείρησης σε ρωσικό έδαφος. Οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια μεγάλη επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ στις 6 Αυγούστου. Έκτοτε έχουν εκδοθεί επανειλημμένα προειδοποιήσεις για επίθεση με πυραύλους στην περιοχή. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις συνοριακές περιοχές την τελευταία ημέρα λόγω των ουκρανικών επιθέσεων και περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν τοποθετηθεί σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments