«This is Borrell, οι δηλώσεις του είναι …τρελές!»

0
Dodekanisos

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, χαρακτήρισε λανθασμένη την ιδέα διεξαγωγής ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης! O Borrell, σε άρθρο του για τη γαλλική έκδοση L’Obs, επέκρινε την ιδέα μιας πιθανής εκεχειρίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Κατά τη γνώμη του, ο «πειρασμός της συμφιλίωσης» μεταξύ των μερών της σύγκρουσης ήταν ένα λάθος το 2022 και είναι τέτοιο και τώρα.

Η δήλωση του επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell  χαρακτηρίστηκε εξωφρενική από την εκπρόσωπο του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα η οποία μίλησε για το θέμα στο ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik.
«Αυτή είναι μια άλλη εξωφρενική δήλωση. Λοιπόν, αυτός είναι ο Μπορέλ», είπε ο διπλωμάτης. Η Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι αυτού του είδους οι δηλώσεις αντιμετωπίζονται αρνητικά και στην ΕΕ. Το βλέπουν αυτό με τον ίδιο τρόπο. Με διαφορετικό υποκείμενο, με διαφορετικό συναισθηματικό χρωματισμό, αλλά λένε το ίδιο πράγμα: «This is Borrell». Αντιλαμβάνονται ότι οι δηλώσεις του δεν είναι καν περιθωριακές, είναι τρελές», είπε.

Η Ζαχάροβα σημειώνει ότι ο Μπορέλ εκφράζει κάτι που είναι θεμελιωδώς αντίθετο με τις επαγγελματικές δραστηριότητες ενός διπλωμάτη. Ένας εκπρόσωπος αυτού του επαγγέλματος, εξ ορισμού, πρέπει να καταβάλει προσπάθειες για την επίλυση προβλημάτων μέσω διπλωματικών μεθόδων, αποφεύγοντας στρατιωτικές επιλογές όποτε είναι δυνατόν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments