Θέλουν να αφαιρέσουν την προεδρία της Ουγγαρίας, ενοχλεί ο Όρμπαν!

0
Dodekanisos

Τα ταξίδια που έκανε ο Ούγγρος πολιτικός Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα και στο Πεκίνο αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης για την ΕΕ σε μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 10 Ιουλίου. Είναι δεδομένο ότι ο Όρμπαν έχει αναστατώσει τις Βρυξέλλες και δεν είναι τυχαίο το ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως θα συζητηθεί ακόμα και η αφαίρεση της εξάμηνης προεδρίας από την Ουγγαρία και η εξεύρεση άλλου τρόπου να καλυφθεί το κενό μέχρι το 2025 όταν η Πολωνία θα αναλάβει.

Από νομικής άποψης, τα κράτη της ΕΕ θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν ομόφωνα ότι η Ουγγαρία παραβίασε τις αξίες της ΕΕ σύμφωνα με το άρθρο 2 της συνθήκης τους, προτού προβούν στις ενέργειες για την ακύρωση της ουγγρικής προεδρίας και των δικαιωμάτων ψήφου στο Συμβούλιο της ΕΕ σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 2 + (3). «Οι πρεσβευτές θα επιδιώξουν περισσότερη σαφήνεια» σχετικά με το τι έκανε ο Όρμπαν, ενώ «οι εντάσεις είναι υψηλές μετά από μόλις επτά ημέρες της προεδρίας της Ουγγαρίας στην ΕΕ», φέρεται να δήλωσε διπλωμάτης της ΕΕ.
Καθώς συναντώνται στις Βρυξέλλες, ο Όρμπαν θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου αναμένεται να συνεχίσει να διακηρύσσει την ειρηνευτική αποστολή του στην Ουκρανία. Αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments