«Θέλουμε μια ελεγχόμενη διάλυση της ΕΕ!»

0
Dodekanisos

Tο Συντηρητικό – Εθνικιστικό κόμμα AfD στοχεύει να καταστήσει μια ελεγχόμενη διάλυση της ΕΕ, έναν από τους κύριους στόχους του στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές. Ο ηγέτης τους, Tino Chrupalla, έχει ορίσει τον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orbán ως έναν από τους βασικούς συμμάχους του. Στο προεκλογικό τους μανιφέστο για την ΕΕ, το οποίο πρόκειται να επικυρωθεί στη διάσκεψη του κόμματός τους στις 29 Ιουλίου, το AfD ζητά μια «ελεγχόμενη διάλυση» της Ε.Ε.

«Θέλουμε μια επαναφορά για την Ευρώπη που μας επιτρέπει να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες του έθνους-κράτους και να χτίσουμε μια γέφυρα προς τα ανατολικά», είπε, απλώνοντας ουσιαστικά χέρι συνεργασίας με τη Ρωσία. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγκαλιάζει τις εθνικές αρμοδιότητες χωρίς να μπορεί να αντικαταστήσει το έθνος-κράτος, ενώ είναι ανεπαρκώς δημοκρατική καθώς η Επιτροπή δεν έχει νομιμότητα», υποστήριξε.

Ο Chrupalla ανέφερε επίσης τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της παρανομίας της ΕΕ, λέγοντας ότι «δεν είναι προς το συμφέρον των πολιτών» και οδήγησαν σε αύξηση του πληθωρισμού και ύφεση. Αντίθετα, το AfD προτείνει την αντικατάσταση της ΕΕ με «μια νέα ευρωπαϊκή οικονομική και βασισμένη στα συμφέροντα κοινότητα, μια ένωση ευρωπαϊκών εθνών».

Η πρόταση του AfD, η οποία θα οδηγούσε ουσιαστικά στην έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ, είναι μια μακροχρόνια θέση του κόμματος. «Η συνεργασία της Κεντρικής Ευρώπης με την Ουγγαρία και την Αυστρία είναι κεντρικής σημασίας για τη Γερμανία», είπε ο Chrupalla, προσθέτοντας ότι ο Orbán «δείχνει ήδη πώς μπορεί να υλοποιηθεί η πολιτική που βασίζεται στα συμφέροντα στην Ευρώπη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments