Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Θα γίνει κάτι με την άγρα πελατών;»

«Θα γίνει κάτι με την άγρα πελατών;»

0
Dodekanisos

H άγρα των πελατών είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν και φέτος την Παλιά Πόλη. Με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και κοινοποίηση προς τους Βουλευτές Δωδεκανήσου, ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης, προσπαθεί να αναδείξει το θέμα.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κυρία Υπουργέ,

Σας γνωρίζουµε ότι το Τµήµα Εµπορίου της Περιφέρειας Αιγαίου διαπιστώνει ότι το φαινόµενο της άγρας πελατών είναι µια πραγµατικότητα και κάτι που υποβαθµίζει ,Σ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ µας, το Τουριστικό µας προϊόν και ενισχύει τον αθέµιτο ανταγωνισµό .

O τουρίστας που ακολουθεί µια τέτοια «προτροπή» καταλήγει θύµα κακών υπηρεσιών και αισχροκέρδειας γεγονός που αποτελεί και αντικίνητρο για αγορές σε γειτονικά καταστήµατα.

Το φαινόµενο έχει πάρει δραµατικές διαστάσεις, ειδικά στην Ρόδο και στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, στις δηµοφιλέστερες πλατείες του νησιού. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και το νοµικό πλαίσιο πολύ αδύναµο να αντιµετωπίσει το φαινόµενο.

Λόγω της υποστελέχωσης της Τουριστικής Αστυνοµίας, που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες , δεν είναι δυνατόν να εξαλειφτεί το φαινόµενο.

Αυτό που θεωρούµε απαραίτητο είναι η επιβολή αυστηρού διοικητικού προστίµου και αν υπάρχει υποτροπή η σφράγιση του καταστήµατος».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments