Αρχική Videos “Θα χρησιμοποιούσαμε πυρηνικά αλλά μόνο για αμυντικούς σκοπούς”

“Θα χρησιμοποιούσαμε πυρηνικά αλλά μόνο για αμυντικούς σκοπούς”

0

«Η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο υποθετικά και για αποκλειστικά αμυντικούς σκοπούς», τόνισε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε κατά την διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Η πολιτική της Ρωσίας για την πυρηνική αποτροπή έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα και η υποθετική χρήση πυρηνικών όπλων περιορίζεται σαφώς σε εξαιρετικές περιστάσεις στο πλαίσιο καθαρά αμυντικών σκοπών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε και τα εξής:

«Η Ρωσία είναι πλήρως προσηλωμένη στην αρχή ότι ο πυρηνικός πόλεμος είναι απαράδεκτος. Σε έναν τέτοιο πόλεμο δεν θα υπήρχαν νικητές. Ένας τέτοιος πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να γίνει», τόνισε η Ζαχάροβα. Ως εκ τούτου, η Μόσχα καλεί όλα τα μέρη που έχουν υπογράψει την κοινή δήλωση των πέντε πυρηνικών δυνάμεων να αποτρέψουν τον πυρηνικό πόλεμο».

Η Ζαχάροβα δεν απέκλεισε επίσης σε καμία περίπτωση ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ανακαλέσει την απόφασή της να αναστείλει προσωρινά τη συνθήκη New START. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν υπήρχε πολιτική βούληση στην Ουάσιγκτον, και μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί, και έτσι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επανέναρξη της πλήρους λειτουργίας αυτής της συνθήκης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments