Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Τέσσερα μεγάλα αθλητικά έργα στ’Αφάντου

Τέσσερα μεγάλα αθλητικά έργα στ’Αφάντου

0
Dodekanisos

Με επιστολή που απέστειλε στο news12 ο πρόεδρος της κοινότητας Αφάντου Γιώργος Μπακίρης ενημερώνει τον κόσμο για τέσσερα νέα έργα που θα γίνουν στην περιοχή σύμφωνα με απόφαση του τοπικού συμβουλίου της περιοχής. Αναλυτικά:

«Την χρονιά που μας πέρασε το Τοπικό Συμβούλιο Αφάντου εκπροσωπώντας την Κοινότητα μας, ως εκλεγμένο θεσμικό όργανο της πολιτείας, αντιλαμβανόμενοι το χρέος μας απέναντι στην τοπική κοινωνία, που μας τίμησε με την ψήφο τους και θέλοντας να φανούμε εμπράκτως αντάξιοι συνεχιστές της κοινωνικής προσφοράς και της υπευθυνότητας του πολυδιάστατου έργου του θεσμού του Τοπικού Συμβουλίου, θέσαμε ως προτεραιότητα και πήραμε αποφάσεις,μεταξύ άλλων σημαντικών έργων,γιαμεγάλα και σημαντικά αθλητικά έργα πνοής και ανάπτυξης που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος μας, που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας αλλά και να θέσουν τις βάσεις για μελλοντικά συνεχιζόμενα έργα υποδομών, αφήνοντας μια σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές του τόπου μας.

Η νεολαία αποτελεί το πιο ζωντανό και δυναμικό κύτταρο, το απαραίτητο συστατικό για την πρόοδο και την εξέλιξη της κοινωνίας μας, και οφείλουμε ως πολιτεία να την αντιμετωπίζουμε έμπρακτα ως τον σημαντικότερο εταίροστην προσπάθεια μας για τη δημιουργία μιας καλύτερης πραγματικότητας και μιας νέας αναπτυξιακής πορείας για τον τόπο μας.
Με την δημιουργία νέων σύγχρονων ελκυστικών χώρων αθλητισμού και άθλησης επενδύουμε στην νεολαία και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να δομήσουνε μια καλύτερη κοινωνία μέσω του αθλητισμού, γιατί εμπεριέχει στο DNA του και εκπροσωπεί με ιδανικό τρόπο όλες τις διαχρονικές ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά που έχει ανάγκη η νέα εποχή.

Η μεγάλη ανάγκη για άθληση στην Κοινότητα μας και η βούληση μας να στηρίξουμε ενεργά και εμπράκτως την νεολαία, τον αθλητισμό και την αθλητική κοινότητα, ενθαρρύνοντας όλο και περισσότερα παιδιά, νέους και νέες να ασχοληθούν με αυτόν μας ώθησε να προχωρήσουμε σε αποφάσεις στις παρακάτω προτάσεις, εισηγήσεις για την δημιουργία νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών και την αναβάθμιση υφιστάμενων χώρων άθλησης που έχει ανάγκη η Κοινότητα μας, προσπαθώντας να καλύψουμε κενά πολλών δεκαετιών:

1.Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία νέου Αθλητικού Γυμνασίου – Λυκείου Αφάντου μαζί με Κλειστό Γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Ροδιακής Κεραμικής Α.Ε. (Τουβλάδικο) μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. στο πλαίσιο της απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Σ.Δ.Ι.Τ. (38/25.10.2018) (Α.Δ.Α.:Ω1ΤΟ465ΧΙ8-Ε1Μ).
2.Κατασκευή νέου σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου «ΒΙΤΣΑ» στον Οικισμό Κολυμπίων της Κοινότητας Αφάντου.
3.Κατασκευή νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και προπονητικού κέντρου στίβου στην περιοχή (Παλαιό Λατομείο) στον Οικισμό Κολυμπίων της Κοινότητας.
4.Μελέτη για μετατροπή του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ Γυμνασίου Αφάντου σε κλειστό με την εγκατάσταση υποδομής μεταλλικής κατασκευής.

Για να υλοποιηθούν αυτά τα σημαντικά έργα τα οποία έχει ανάγκη και απαιτεί η τοπική μας κοινωνία, η ευρύτερη περιοχή αλλά και γενικότερα το νησί μας, χρειάζεται να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός και ο συντονισμός των ενεργειών και των διαδικασιών σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς Δήμο και Περιφέρεια και θέλουμε όλους τους εκλεγμένους τοπικά αιρετούς να συστρατευτούν μαζί μας για τον σκοπό αυτό.

Η κοινότητα μας, οι τοπικά εκλεγμένοι αιρετοί, οι τοπικοί φορείς, οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, ο επιχειρηματικός, τουριστικός και ξενοδοχειακός κόσμος της ευρύτερης περιοχής, όλοι μαζί πρέπει να γίνουμε μια αθλητική γροθιά και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, την Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε τα σημαντικά αυτά έργα υποδομών και ανάπτυξης για την τοπική μας κοινωνία τα οποία θα δώσουν ένα άνεμο αισιοδοξίας και θα στηρίξουν την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή στην κανονικότητα στην μετά – covid εποχή.

Στην δύσκολη μετα- covid εποχή, η ελληνική κοινωνία για να μπορέσει να σταθεί χρειάζεται αλληλεγγύη, πρόνοια, συνεργασία και ανταγωνισμό προσφοράς.
Επενδύοντας σε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις δημιουργούμε μια θετική ενέργεια στην κοινωνία, ένα ισχυρό ρεύμα αθλητικού τουρισμού με προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες.

Πρέπει να εστιάσουμε στον οικονομικό αντίκτυπο του αθλητικού τουρισμού. Ο αθλητικός τουρισμός είναι μια βιομηχανία που δημιουργεί εισόδημα και ενισχύει την οικονομία σε εποχές που η τοπική αγορά βρίσκεται σε ύφεση. Με τα αθλητικά έργα δίνουμε προοπτική και ανάσες ελπίδας, δημιουργούμε θέσεις εργασίας και ενισχύουμε την πραγματική τοπική οικονομία.
Η Ρόδος μπορεί και πρέπει να βρίσκεται στο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και των ασφαλών τουριστικών προορισμών. Με οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική, με καινοτόμες και εναλλακτικές δράσεις σε νέα σύγχρονα Αθλητικά έργα και υποδομές, το νησί μας μπορεί να αναδειχθεί τα επόμενα χρόνια σε ένα από τους πιο σημαντικούς βιώσιμους αθλητικούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως φιλοξενώντας πανελλήνιες και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments