Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τέρμα στην απάτη με τις αποζημιώσεις λόγω ασθενείας των Βρετανών...

Τέρμα στην απάτη με τις αποζημιώσεις λόγω ασθενείας των Βρετανών τουριστών

0
Dodekanisos

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυο εβδομάδες από την δυσφήμιση που υπέστη το νοσοκομείο αλλά κι η Ρόδος γενικότερα, από τις καταγγελίες Βρετανού τουρίστα για δήθεν ελλιπή φροντίδα κατά την νοσηλεία του, που όμως αναίρεσε με την ίδια ευκολία που τις έκανε, όταν αντελήφθη ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου θα κινηθεί νομικά και θα αιτηθεί αποζημίωση για την συκοφάντηση που του έγινε.

Μια προσεχτική ματιά να ρίξει κανείς σε εφημερίδες και ιστοσελίδες θα βρει πλήθος παρόμοιων ειδήσεων. Τέτοια ήταν κι η περίπτωση άλλου Βρετανικού ζεύγους που τέλη Μαϊου, κατήγγειλε ψευδή δηλητηρίαση στο πεντάστερο ξενοδοχείο Caldera Palace Hotel στην Κρήτη, αλλά τελικά θα χάσει το σπίτι του από την αξίωση της διοίκησης του ξενοδοχείου  ποσού 200.000 ευρώ, λόγω της δυσφήμισης που υπέστη.

Στην περίπτωση του νοσοκομείου Ρόδου, οι Βρετανοί ανασκεύασαν τις καταγγελίες τους ισχυριζόμενοι ότι παραποιήθηκαν τα όσα είπαν. Στην δεύτερη, αυτή της Κρήτης, δήλωσαν ευθαρσώς ότι εξαπατήθηκαν από την νομική εταιρεία που τους πρότεινε την κατάθεση μήνυσης για να μοιραστούν το ποσό της αποζημίωσης!!!

Ωστόσο, δεν είμαστε η μόνη χώρα που έρχεται αντιμέτωπη με ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες Βρετανών τουριστών για ασθένειες κι ατυχήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, με απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση αποζημιώσεων στην πατρίδα τους. Το φαινόμενο έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής και επιχειρείται να μπει φραγμός μέσα από εκστρατεία ενημέρωσης.

Ειδικά στην Κύπρο, οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για ζημιά ύψους 5 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία από τις ψευδείς καταγγελίες, ενώ το εν λόγω θέμα λόγω της σοβαρότητάς του, ήταν στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων στην πρόσφατη ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων.

Κι η Βρετανία όμως αναγνωρίζοντας τις προεκτάσεις που παίρνει το θέμα, δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα. Η Ενωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ξεκίνησε μία εκστρατεία με τίτλο «Τέρμα στην απάτη με τις αποζημιώσεις λόγω ασθένειας», με την οποία καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά των ψευδών διεκδικήσεων για αποζημιώσεις λόγω ασθένειας κατά τη διάρκεια των διακοπών και προειδοποιεί τους τουρίστες για τις συνέπειες της έγερσης ψευδούς διεκδίκησης.

Παράλληλα, ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος παγκοσμίως η Τui, έχει παρέμβει για το θέμα και συνεργάζεται με τους εταίρους της στον τουριστικό κλάδο, προκειμένου να αποτρέψει τις εταιρείες διαχείρισης διεκδικήσεων, οι οποίες πείθουν τους Βρετανούς τουρίστες να υποβάλλουν ανακριβείς καταγγελίες για ασθένειες, που φέρονται να αυξήθηκαν πάνω από 1.400% κατά τα τελευταία 2 έτη, περίοδο κατά την οποία τα πραγματικά ποσοστά ασθενειών παρέμειναν στα συνήθη χαμηλά επίπεδα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments