«Tα όσα έγιναν με τον Φίτσο ασφαλώς και επηρεάζουν και την Ουγγαρία»

0
Dodekanisos

«Αυτό που συνέβη με τον Ρόμπερτ Φίτσο, δεν επηρεάζει μόνο την Σλοβακία αλλά και την Ουγγαρία», είπε σε δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Χαρακτηριστικά, επεσήμανε και τα εξής:

«Προσευχόμαστε για τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, ανησυχούμε γι’ αυτόν και, φυσικά, του ευχόμαστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στη δουλειά το συντομότερο δυνατό. Αυτή τη στιγμή, ο Robert Fico παλεύει για τη ζωή του, είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».
Τόνισε ότι με τον Φίτσο τηρούν παρόμοιες απόψεις για πολλά διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Αν δούμε αυτή την κατάσταση από πολιτική σκοπιά, είναι μια φρικτή απώλεια για την Ουγγαρία, γιατί, ακόμη και αν ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας αναρρώσει, δεν θα μπορούσε να εργαστεί για αρκετούς μήνες. Οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά σημαντικοί για το μέλλον της Ευρώπης λόγω των επερχόμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία», είπε ο Όρμπαν.

Ο Φίτσο πυροβολήθηκε στις 15 Μαΐου στην πόλη Χάντλοβα στο δυτικό τμήμα της Σλοβακίας. Ο Πρωθυπουργός έφερε τραύματα από πυροβολισμό στο στήθος, στην κοιλιά και σε ένα άκρο. χειρουργήθηκε, είναι σε σοβαρή κατάσταση, αλλά οι γιατροί πιστεύουν ότι η απειλή για τη ζωή έχει περάσει. Ο δράστης έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης, συγγραφέας Juraj Cintula, έχει τεθεί υπό κράτηση και κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού για πολιτικά κίνητρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments