Αρχική Videos «Τα όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία καταλήγουν σε διαδηλωτές στην Ευρώπη»

«Τα όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία καταλήγουν σε διαδηλωτές στην Ευρώπη»

0

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε την Πέμπτη ότι όπλα που προμηθεύονταν στο Κίεβο χρησιμοποιούνταν από εκείνους που οργανώνουν διαδηλώσεις για τον θάνατο ενός εφήβου στη Γαλλία. «Τα όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο καταλήγουν στα χέρια των ίδιων διαδηλωτών και χρησιμοποιούνται εναντίον της αστυνομίας εκεί, στη Γαλλία», είπε η Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα. Υποστηρίζοντας την Ουκρανία, η Δύση και το ΝΑΤΟ άνοιξαν ένα κουτί της Πανδώρας, το οποίο θα τους χτυπήσει σαν μπούμερανγκ», είπε.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου εξέδωσε επίσης ένα ανησυχητικό μήνυμα για αυτό το θέμα σε μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας στο Νέο Δελχί τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα όπλα που μεταφέρει το Κίεβο καταλήγουν στα χέρια τρομοκρατών παγκοσμίως.

Οι δυτικές χώρες προμηθεύουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία από την έναρξη των εχθροπραξιών τον Φεβρουάριο του 2022. Η βοήθεια εξελίχθηκε από ελαφρύτερα πυρομαχικά πυροβολικού και εκπαίδευση το 2022 σε βαρύτερα όπλα, συμπεριλαμβανομένων τανκ, αργότερα εκείνο το έτος και το 2023. Τους τελευταίους μήνες η Ουκρανία έχει πίεζε να εφοδιαστεί με μαχητικά αεροσκάφη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments