«Τα δώσαμε όλα στην Ουκρανία, τελειώνουν όπλα και πυρομαχικά!»

0
Dodekanisos

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία ισχυρίζεται ότι τα αποθέματα πυρομαχικών και όπλων της Ουάσιγκτον έχουν «αδειάσει» προκειμένου να οπλιστεί το Κίεβο. «Ο Aμερικανικός στρατός τελειώνει από πυρομαχικά επειδή η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξάντλησε τις προμήθειες για να οπλίσει την Ουκρανία και άλλα έθνη», ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος έχει υποσχεθεί να αλλάξει τα πράγματα και να κάνει μια «ιστορική επένδυση στην ανοικοδόμηση» του στρατού των ΗΠΑ εάν εκλεγεί.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenskyi τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ επανέλαβε τη μακροχρόνια υπόσχεσή του να τερματίσει γρήγορα τη σύγκρουση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο. Τον Ιούνιο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε επίσης σαφές ότι θα σταματήσει να χορηγεί δωρεές αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.

Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, μαζί με τον  γερουσιαστή JD Vance, στο Άσεμπορο της Βόρειας Καρολίνας, ο Τραμπ είχε πει και τα εξής: «Έβγαλαν μια έκθεση που μιλά για όλες τις ευάλωτες περιοχές… είμαστε αδύναμοι εδώ, είμαστε αδύναμοι εκεί. Είναι σαν να λέμε: Μας έχουν τελειώσει τα πυρομαχικά. Ξέρεις γιατί. Όλα αυτά τα αφήσαμε στην Ουκρανία και σε διάφορες άλλες χώρες. Τους δώσαμε τα πάντα».

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, δόθηκαν σαν δώρα όπλα και πυρομαχικά αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments