Τα δεξιά λαϊκιστικά κόμματα ετοιμάζονται να κυριαρχήσουν στις Ευρωεκλογές

0
Dodekanisos

Μια σημαντική αλλαγή προς τα δεξιά λαϊκιστικά κόμματα “βλέπουν” οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ενόψει των Ευρωεκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον προσεχή Ιούνιο. Δεν είναι τυχαίο το ότι χαρακτηρίζονται από πολλούς οι πιο “εκρηκτικές” μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), το νομοθετικό σώμα της ΕΕ θα κατακερματιστεί περισσότερο από ποτέ, με τον κεντροαριστερό φιλελεύθερο συνασπισμό της «παλιάς φρουράς» να αγωνίζεται να διατηρήσει την πλειοψηφία που του επιτρέπει επί του παρόντος να κυριαρχεί αλλά απ’ ότι φαίνεται όχι για πολύ.

«Οι κύριοι νικητές στις εκλογές θα είναι η λαϊκιστική δεξιά. Ο κύριος νικητής θα είναι η ομάδα της ριζοσπαστικής δεξιάς Identity and Democracy (ID), η οποία αναμένουμε να κερδίσει 40 έδρες και, με σχεδόν 100 ευρωβουλευτές, να αναδειχθεί ως η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα στο νέο κοινοβούλιο», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική έρευνα.

Η ομάδα ID προβλέπεται να κυριαρχήσει και στη Γαλλία. Η ομάδα, στην οποία συνδέεται το κόμμα του Jordan Bardella, θα λάβει τις περισσότερες ψήφους, συγκεντρώνοντας 30 έδρες από τις διαθέσιμες 81. Η ομάδα αυτή φαίνεται πως είναι και  η πιο δημοφιλής επιλογή και στην Ολλανδία, λαμβάνοντας 10 έδρες από τις 31 που προσφέρονται, συνεχίζοντας έτσι την επιτυχία του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) του Geert Wilders, το οποίο κέρδισε πρόσφατα τις ολλανδικές εκλογές. Εν τω μεταξύ, η κεντροδεξιά ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) προβλέπεται επίσης να κερδίσει 18 έδρες λόγω της ανόδου του κόμματος Brothers of Italy (FdI) της Ιταλίδας πρωθυπουργού Giorgia Meloni.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments