Αρχική Videos “Τα αποθέματα μας σε όπλα και πυρμαχικά έχουν εξαντληθεί!”

“Τα αποθέματα μας σε όπλα και πυρμαχικά έχουν εξαντληθεί!”

0

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ παραδέχθηκε δημόσια ότι τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών του ΝΑΤΟ έχουν εξαντληθεί! Ο ίδιος επεσήμανε μάλιστα ότι «το ΝΑΤΟ χρειάζεται μια «πιο εύρωστη» βιομηχανία για να ξαναγεμίσει τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών που άδειασαν μετά από ένα χρόνο προμήθειας του Κιέβου». Η τοποθέτηση του έγινε σε βιομηχανικό συνέδριο στη Γερμανία.

«Το στρατιωτικό μπλοκ πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία, όπως έχει κάνει από το 2014. Χρειαζόμαστε επίσης μια πιο ισχυρή αμυντική βιομηχανία. Τα αποθέματά μας όπλων και πυρομαχικών έχουν εξαντληθεί και πρέπει να αναπληρωθούν. Όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ».

Πρόσθεσε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της στρατιωτικής βιομηχανίας την περασμένη εβδομάδα και συζήτησε τον καλύτερο τρόπο για την ενίσχυση της παραγωγής και τον εξορθολογισμό των αλυσίδων εφοδιασμού, προσθέτοντας ότι αυτό είναι «κλειδί για τη διατήρηση της υποστήριξής μας προς την Ουκρανία». Ο Στόλτενμπεργκ επανέλαβε επίσης το επιχείρημά του ότι μόνο μια νίκη της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης μπορεί να οδηγήσει σε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη. Οι δυνάμεις του Κιέβου είχαν επιχειρήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο νότιο μέτωπο την περασμένη εβδομάδα, με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και σε όπλα που παρείχε η Δύση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments