Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Συνελήφθη μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ως παιδόφιλος

Συνελήφθη μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ως παιδόφιλος

0
Dodekanisos

Σοκ έχει προκαλέσει στον χώρο του μουσικής το άκουσμα της είδησης πως ο αναγνωρισμένος φλαουτίστας Παναγιώτης Δράκος είναι υπεύθυνος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και παιδικό πορνογραφικό υλικό, αφού ουδέποτε είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα στους συναδέλφους του για να πιστεύουν κάτι τέτοιο για εκείνον.

Και πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού στο άλλοτε πρώτο φλάουτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών είχε δοθεί η ευθύνη να διδάσκει σε παιδικές ψυχές αυτό το θαυμάσιο όργανο στο Ωδείο Παπάγου.

Ο 60χρονος καθηγητής μουσικής συνελήφθη ύστερα από έφοδο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής την περασμένη Πέμπτη και χθες το απόγευμα ύστερα από την απολογία του στον Ανακριτή και με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα προφυλακίστηκε και οδηγήθηκε στις Φυλακές της Τρίπολης, όπου καταλήγουν για δική τους ασφάλεια όλοι οι παιδόφιλοι για να μην φυλακίζονται σε φυλακές με εγκληματίες για άλλα κακουργήματα, οι οποίοι θα μπορούσαν να αντιδράσουν βίαια απέναντί τους.

Ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε τις αρρωστημένες πράξεις του, τις οποίες φωτογράφιζε. Οι φωτογραφίες βρέθηκαν στο σπίτι του και βοήθησαν τις αρχές να επιβεβαιώσουν τις πράξεις του.

Συνελήφθη μετά από καταγγελία των γονέων  9χρονου κοριτσιού στα τέλη Ιουλίου, που τους αποκάλυψε τι συνέβαινε όταν πήγαινε για το μάθημα μουσικής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του παιδόφιλου, καθώς και σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη την κάννη και το κοντάκι, κάννη, κλείστρο, έξι μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, καθώς και δύο ψηφιακοί δίαυλοι.

Υποστήριξε ότι είχε τα όπλα για λόγους ασφαλείας.Ο 60χρονος είναι οικογενειάρχης και πατέρας δύο ενηλίκων παιδιών.

Ο συλληφθείς, που κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διερεύνησης καταγγελιών και αρχικά μάλιστα της καταγγελίας μιας 9χρονης μαθήτριάς του από τον περασμένο Ιούλιο, διαπιστώθηκε, ότι ο 60χρονος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων, την ώρα του μαθήματος φλάουτου, πράξεις τις οποίες διατηρούσε σε φωτογραφικό αρχείο, καθώς διατηρούσε και πορνογραφικό υλικό. Έκανε ό,τι έκανε σε βάρος των μαθητριών του δηλαδή και φωτογράφιζε παράλληλα τις αρρωστημένες του πράξεις…

 «Σοκαρισμένοι» για τις απεχθέστατες πράξεις που βαραίνουν το φλαουτίστα που δίδασκε σε ωδείο της βορειοανατολικής Αττικής και εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη που ενέπνεε στους ανήλικους μαθητές του και ασελγούσε σε μαθήτριες, δηλώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο Σύλλογος Μουσικών Υπαλλήλων της Κ.Ο.Α..

Η αρρωστημένη δράση του μουσικού αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξάνδρας, ενώ λίγες ώρες αργότερα, έπειτα από εισαγγελική άδεια, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του προκειμένου να διερευνηθεί από τις ανακριτικές αρχές εάν εκτός από τις τρεις περιπτώσεις, που βρίσκονται στη δικογραφία, υπάρχουν και άλλες.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα θύματα και στις οικογένειές τους. Είναι δε προφανές ότι έχουμε δρομολογήσει ήδη όλες τις προβλεπόμενες πειθαρχικές-διοικητικές διαδικασίες» σημειώνει η Κ.Ο.Α.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments