Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ελληνικού Ερυθρού...

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

0
Dodekanisos

Το Σύμφωνο συνυπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Υποστράτηγος ε.α. Αντώνης Αυγερινός, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτου Φιλιππάκου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Το Σύμφωνο προβλέπει την υλοποίηση κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που θα αναλάβει να εκπαιδεύσει αστυνομικούς, σε όλη τη χώρα, σε θέματα πρώτων βοηθειών.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων  ανέφερε:

«……Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως η δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει ταυτιστεί στην αντίληψη και τη συνείδηση των πολιτών με έννοιες και όρους που αντιπροσωπεύουν τα πλέον ευγενή και αγνά στοιχεία και συναισθήματα της ανθρώπινης ύπαρξης……

…….Από την άλλη πλευρά και η Ελληνική Αστυνομία, με την εξίσου μεγάλη ιστορική διαδρομή, την ίδια ουσιαστικά αποστολή εξυπηρετεί, τη διαμόρφωση και διαφύλαξη των όρων και των προϋποθέσεων που επιτρέπουν στους πολίτες να ζουν και να δραστηριοποιούνται σε συνθήκες ελευθερίας, δημοκρατίας, ομαλότητας.

Είναι, λοιπόν, προφανές πως η Ελληνική Αστυνομία και ο Ερυθρός Σταυρός υπήρξαν πάντοτε συνοδοιπόροι στη μακρά ιστορική τους διαδρομή. Αυτή τη διαδρομή, αυτή τη διαχρονική συνεργασία εκφράζει η κοινή μας παρουσία σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Υποστράτηγος ε.α. Αντώνης Αυγερινός, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εδώ και 140 χρόνια επιτελεί το μέγιστο ανθρωπιστικό και εθελοντικό έργο στην Ελλάδα. Πιστεύω ακράδαντα στο δύσκολο έργο το οποίο καθημερινά χειρίζεται, διαχειρίζεται, επιτελεί, υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία. Είμαι υπερήφανος γιατί βλέπω τόσο ωραίο πραγματικά δυναμικό  προσωπικό, και συγκινούμαι  από τη παρουσία  σας, από την αγάπη σας, από την συμπαράστασή σας…. «

Ακολούθως στο χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Στο πλαίσιο του λειτουργικού αυτού διαύλου επικοινωνίας που έχουμε αναπτύξει, αναλάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία για την από κοινού σύναψη συμφώνου συνεργασίας που μόνο θετικά οφέλη μπορεί να αποφέρει και στις δύο πλευρές»

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας ΤάξηςΔημήτρης Αναγνωστάκης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

« Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εκπροσωπεί πανανθρώπινες αξίες και υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια εκατόν σαράντα περίπου χρόνια, αυτές τις αξίες. Είμαστε σε παράλληλους δρόμους. Οι ένστολοι, άνδρες και γυναίκες, καθημερινά αψηφώντας τον κίνδυνο, υπερβαίνουν τα αυστηρώς εννοούμενα καθήκοντα της αποστολής τους και καταθέτουν ψυχή.»

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραχώρησε στην Ελληνική Αστυνομία, μεγάλο αριθμό εξοπλισμού και διαφόρων ατομικών ειδών για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων της επικράτειας.

Συνολικά παρελήφθησαν (3.240) είδη, όπως μεταλλικά κρεβάτια, στρώματα, είδη κλινοστρωμνής, ενδύματα, παπούτσια κλπ. είδη καθώς και προϊόντα  υγιεινής, καθαριότητας και κάλυψης λοιπών αναγκών.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments