Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Συγκλονίζει η οικογένεια του Αμερικανού που δολοφονήθηκε άγρια στη Ζάκυνθο

Συγκλονίζει η οικογένεια του Αμερικανού που δολοφονήθηκε άγρια στη Ζάκυνθο

0
Dodekanisos

Συγκλονίζει η οικογένεια του 22χρονου Αμερικανού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, στον Λαγανά Ζακύνθου.

«Ο Bakari αγαπούσε να περνά τον χρόνο του με την οικογένεια και τους φίλους του. Του άρεσε πολύ να ταξιδεύει και να γνωρίζει κόσμο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη γραπτή δήλωση της οικογένειας του 22χρονου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα mystatesman.com.

Ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα, αναφέρει -μεταξύ άλλων- η οικογένειά του. «Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες», σημειώνουν οι συγγενείς του άτυχου άνδρα που αναφέρουν ότι είχε έρθει στην Ελλάδα για να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας.

Στην ανακοίνωση των οικείων του περιλαμβάνονται και δηλώσεις φίλων του: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει» έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg.

Τα άγρια επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 22χρονου, εκτυλίχθηκαν τις πρωϊνές ώρες της Παρασκευής στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά.

Ολα ξεκίνησαν όταν για ασήμαντη αφορμή μία παρέα Σέρβων και μία παρέα Αμερικανών τουριστών ήρθαν στα χέρια. Οι εμπλεκόμενοι είχαν καταναλώσει νωρίτερα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια του καβγά ο 22χρονος Αμερικανός από το Τέξας βγήκε από το μπαρ, ωστόσο ο 32χρονος υπεύθυνος ασφαλείας του καταστήματος μαζί με άλλους Σέρβους και τον Ελληνα μπάρμαν τον καταδίωξαν. Τον πρόλαβαν 20 μέτρα μακριά από το μπαρ και αφού τον έριξαν στο έδαφος, άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές και γροθιές στο σώμα και στο κεφάλι.

Λίγο αργότερα ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, συνεπεία βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Από κάμερες ασφαλείας κοντινών καταστημάτων διαπιστώθηκε πως ο ξυλοδαρμός του άτυχου 22χρονου διήρκεσε σχεδόν 30 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν μοιραία.

Οι φίλοι του θύματος δήλωσαν στην αστυνομία πως δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. «Τα πράγματα ήταν πολύ άγρια και θα σκότωναν κι εμάς. Τους φωνάζαμε, αλλά δεν σταματούσαν τα χτυπήματα», είπε ένας από την παρέα του άτυχου νεαρού.Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή από ιατροδικαστή στην Πάτρα και πλέον η σορός του φοιτητή αναμένεται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την κηδεία και την ταφή του.Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι.

Κάποια από αυτά προκάλεσαν στον 22χρονο εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, ενώ  ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως το θύμα δεν πρόλαβε να αντισταθεί στους δολοφόνους του.

Οι γονείς του αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα μετά την τραγωδία.

Σύμφωνα με το ermisnews.gr, o 22χρονος Χέντερσον Μπακαρί με καταγωγή από το Τέξας που τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Φλόριντα και πήγε, πριν από λίγες ημέρες στη Ζάκυνθο για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές με την παρέα του. Ένα όνειρο ζωής, όπως αναφέρουν όσοι τον γνωρίζουν, που όμως έμελλε να εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη για τους οικείους του αλλά και για τον ίδιο.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου προχώρησε σε συλλήψεις ενός 34χρονου ημεδαπού και ενός 32χρονου Βρετανού υπηκόου Σέρβικης καταγωγής οι οποίοι σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου 22χρονου τουρίστα.

Οι δυο συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για την ταυτοποίηση περισσότερων ατόμων.

Το Δελτίο τύπου αναφέρει αναλυτικά:

«Συνελήφθησαν, σήμερα (7-7-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 34χρονος ημεδαπός και 32χρονος Βρετανός υπήκοος Σέρβικης καταγωγής, για τον θανάσιμο τραυματισμό 22χρονου υπηκόου Η.Π.Α, μετά από συμπλοκή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο 22χρονος υπήκοος Η.Π.Α, δέχθηκε σε διάφορα σημεία του σώματός του θανάσιμα χτυπήματα, από ομάδα θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή του Λαγανά.

Από την έρευνα που πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των δραστών, ο 34χρονος ημεδαπός και ο 32χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι και συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά το συμβάν.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της συμπλοκής, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων συνεχίζονται».

Ταυτοποιήθηκαν ακόμα δυο και συνελήφθησαν άλλοι έξι.

Στην ταυτοποίηση δύο ακόμα ατόμων που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 23χρονου Αμερικανού τουρίστα έξω από μπαρ στον Λαγανά Ζακύνθου προχώρησαν οι Αρχές.

Πρόκειται για δύο 22χρονους σερβικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο, μαζί με τον συμπατριώτη τους και έναν Έλληνα που είχαν βεβαιωθεί ως δράστες από την πρώτη στιγμή.

Ωστόσο, άλλα έξι άτομα, σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ασφάλεια Ζακύνθου, ως εμπλεκόμενα στον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο Αμερικανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο φαίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον άτυχο άντρα, ενώ έκπληξη προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες τον χτυπούσαν την ώρα που ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος.

Εντός της ημέρας, όλοι οι  συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments