«Στον κόσμο του ο Μακρόν, δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα!»

0
Dodekanisos

Δριμύ κατηγορώ στον Εμμανουέλ Μακρόν από τον πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέρ. Με δηλώσεις που έκανε, τον  κατηγόρησε ότι «δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και τις καθημερινές ανησυχίες του Γαλλικού λαού». Χαρακτηριστικά, τόνισε τα εξής:
«Είναι απογοητευτικό. Έχω την εντύπωση ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την ίδια χώρα, ότι δεν νιώθουμε την ίδια Γαλλία. Υπάρχει σημαντική πτώση στην ποιότητα της σχολικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη οι Γάλλους έφηβοι βρίσκονται στην 26η θέση στις επιστήμες και τα μαθηματικά και στην 29η στην αναγνωστική κατανόηση».

«Στον τομέα της υγείας, παραμένει μια πολύ μεγάλη ανησυχία για τους Γάλλους με το νοσοκομειακό σύστημα να γίνεται όλο και πιο γραφειοκρατικό. Παρόλο που είμαστε η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό δημοσίων δαπανών, το σύστημα υγείας μας έχει επιδεινωθεί βαθιά», σημείωσε ο Larcher, προσθέτοντας ότι με νοσοκομεία στελεχωμένα με 34% μη ιατρικό διοικητικό προσωπικό, εκατομμύρια Γάλλοι αναγκάζονται να αναζητούν ιδιωτική ιατρική φροντίδα κάθε χρόνο.

Ο Larcher αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη «κρατικής εξουσίας», επισημαίνοντας την κλιμάκωση της βίας στους δρόμους, τις αστικές αναταραχές, τη διακίνηση ναρκωτικών, την παράβαση των αρχών επιβολής του νόμου και τη συνολική επιδείνωση του εγκληματικού τοπίου της χώρας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήρθε για πρώτη φορά στην εξουσία το 2017, νικώντας τη Μαρίν Λεπέν από το κόμμα του Εθνικού Ράλι. Επανεξελέγη για δεύτερη θητεία το 2022 υποσχόμενος «μια νέα μέθοδο διακυβέρνησης», αλλά η θητεία του έχει «σημαδευτεί» με πολλές εντάσεις και διαμαρτυρίες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments