Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στοχευμένες κινήσεις από τους Τούρκους στον θαλάσσιο τουρισμό

Στοχευμένες κινήσεις από τους Τούρκους στον θαλάσσιο τουρισμό

0
Dodekanisos

Ευχάριστες είναι οι τελευταίες εξελίξεις για τα υπό Ελληνική σημαία επαγγελματικά θαλαμηγά σκάψη αναψυχής που έρχονται από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, θα μπορούν πλέον ισοδύναμα να ναυλώνονται με αφετηρία Τουρκικά λιμάνια. Έως τώρα, ίσχυε ένα περίεργο καθεστώς για όλα τα θαλαμηγά αναψυχής (ανεξαρτήτου σημαίας) που κατέπλεαν σε Τουρκικά λιμάνια. Το καθεστώς αυτό προέβλεπε εφαρμογή υψηλών τελών που έφθαναν τα 30 δολάρια ανά μέτρο, σύμφωνα με το μήκος του σκάφους. Από το τέλος αυτό εξαιρούνταν τα υπό Τουρκική σημαία επαγγελματικά θαλαμηγά.

Από τώρα και στο εξής, η κυβέρνηση της Τουρκίας πρόκειται να  εφαρμόσει ειδικό καθεστώς αποκλειστικά και μόνο για τα υπό Ελληνική Σημαία Επαγγελματικά Θαλαμηγά τα οποία στα πλαίσια της Διμερούς Συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας (Νόμος 2900 / 2001) θα απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής των τελών αυτών .

Έτσι πλέον τα Ελληνικά Σκάφη θα είναι ανταγωνιστικά και θα μπορούν να παραλαμβάνουν επιβάτες από τα απέναντι Τουρκικά Παράλια με χαμηλότερο κόστος , αφού πλέον δεν θα επιβαρύνονται με το πάγιο τέλος των $ 30 το μέτρο και εκτός αυτού θα είναι δικαιούμενα αφορολόγητου καυσίμου χωρίς ιδιαίτερες τελωνειακές διατυπώσεις .

Η Τουρκία είναι μια χώρα που ενώ ο Τουρισμός της δέχεται μεγάλο πλήγμα εντούτοις στο τομέα του θαλάσσιου τουρισμού κάνει άμεσες και στοχευμένες κινήσεις .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments