Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας η Μαρίν Λεπέν

0
Dodekanisos

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας του Παρισιού, μπήκε η Μαρίν Λεπέν. Και αυτό διότι κατηγορείται για φερόμενη κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της όπως και 27 συνολικά άτομα. Μεταξύ αυτών είναι και ο πατέρας της. Οι κατηγορίες αφορούν φερόμενη κατάχρηση δημοσίων πόρων της ΕΕ μεταξύ 2004 και 2016, σύμφωνα με γαλλικά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης, η Λεπέν για το θέμα είπε τα εξής:
«Αμφισβητούμε αυτήν την άποψη, που πιστεύουμε ότι είναι λανθασμένη, για το έργο των βουλευτών της αντιπολίτευσης και των βοηθών τους, που είναι πάνω απ’ όλα πολιτική. Θα παρουσιάσουμε τα επιχειρήματά μας ενώπιον του δικαστηρίου επί της ουσίας».
Όπως γράφει σε ρεπορτάζ του το Politico, το αίτημα για δίκη σηματοδοτεί την τελευταία εξέλιξη σε μια επταετή έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι η Εθνική Συσπείρωση χρησιμοποίησε δημόσιους πόρους, που προορίζονταν για βοηθούς του κοινοβουλίου της ΕΕ, για να πληρώσει το προσωπικό του κόμματος. Οι δικαστές θα λάβουν απόφαση για την αποδοχή ή όχι της εισαγγελικής αίτησης για δίκη. Μεταξύ των ατόμων που απαριθμεί η εισαγγελία είναι ο πρώην ευρωβουλευτής Μπρούνο Γκόλνις και ο αντιπρόεδρος του κόμματος και δήμαρχος του Περπινιάν, Λουί Αλιό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments