Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στο δρόμο οι Συμβασιούχοι του Δήμου Ρόδου

Στο δρόμο οι Συμβασιούχοι του Δήμου Ρόδου

0
Dodekanisos

Παρελθόν θα αποτελούν σε λίγο οι συμβασιούχοι στο Δήμο Ρόδου καθώς θα πρέπει να συμμορφωθούν με την  απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων τους, όπως και των χιλιάδων συμβασιούχων των ΟΤΑ (Δήμων και Κοινοτήτων) σε ολόκληρη την χώρα.

Κατόπιν αυτού, ο Δήμος Ρόδου ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επίσημη ειδοποίηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα για διακοπή της σχέσης εργασίας τους!

Πρόκειται  συνολικά  για 39 εργαζόμενους, οι οποίοι προσελήφθησαν στην Διεύθυνση Καθαριότητας το 2015, στους οποίους δινόταν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την μονιμοποίησή τους μετά από ένα χρονικό διάστημα και που τώρα μένουν ξεκρέμαστοι, παρά τις έντονες αντιδράσεις τους και τις υποσχέσεις του Δημάρχου.Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι οι επίμαχες συμβάσεις δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου και κατα συνέπεια οι όποιες προτάσεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές.
Ο Δήμος λοιπόν δεν έχει άλλο να πράξει από το να συμμορφωθεί με την απόφαση κι ως εκ τούτου να διακόψει την απασχόληση των εργαζομένων, παρότι ο δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος, έκανε ό,τι μπορούσε για να στηρίξει τους συμβασιούχους με αυτή την σχέση εργασίας, αποστέλλοντας σχετική επιστολή, τόσο προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, όσο και προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments