Στην Λιθουανία προετοιμάζουν τον πληθυσμό για …μαζική εκκένωση!

0
Dodekanisos

Οι Λιθουανικές αρχές έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν τον πληθυσμό για μια πιθανή «ρωσική εισβολή». Το Βίλνιους είναι πεπεισμένο ότι μετά την Ουκρανία, η Ρωσία θα εμπλακεί σοβαρά στα όρια της Βαλτικής. Στη Λιθουανία σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πιστεύουν ότι η Ρωσία χρειάζεται τα εδάφη στα οποία βρίσκονται η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, έχει αρχίσει να αναπτύσσει σχέδιο για τη μαζική εκκένωση του πληθυσμού σε περίπτωση που ξεσπάσουν εχθροπραξίες με τη Ρωσία. Αυτή τη στιγμή οι αρχές ζητούν τις απαραίτητες πληροφορίες από τους δήμους προκειμένου να αναπτύξουν στη βάση τους συγκοινωνιακά δρομολόγια, σημεία συλλογής κ.λπ. Εθνικές ασκήσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, στο πλαίσιο των οποίων ο πληθυσμός θα μάθει να «εκκενώνει» σε περίπτωση «ρωσικής εισβολής». Το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Μεταφορών, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων, επεξεργάζονται σχέδιο για την εκκένωση των κατοίκων… Αφού ολοκληρωθεί η προετοιμασία του σχεδίου εκκένωσης, θα εγκριθεί με κυβερνητικό διάταγμα.

Η ιδέα θα δοκιμαστεί επίσης κατά τη διάρκεια ασκήσεων πολιτικής άμυνας, αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση. Προηγουμένως, αποφασίστηκε να περικυκλωθεί η πρωτεύουσα της δημοκρατίας με αντιαρματικά όπλα προκειμένου να “κρατηθούν τα ρωσικά τανκ. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Λιθουανικού υπουργείου Εξωτερικών, Gabrielius Landsbergis (Γκαμπριέλους Λάντσμπέργκις), ο κίνδυνος μιας ρωσικής επίθεσης στα κράτη της Βαλτικής είναι πολύ υψηλός, και αυτό θα γίνει ορατό μετά την τελική νίκη επί της Ουκρανίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments