Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στην Κροατία ο Χατζηδιάκος

Στην Κροατία ο Χατζηδιάκος

0
Dodekanisos

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος συμμετέχει Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Μαρτίου σε συνάντηση εργασίας υπό την αιγίδα της UNESCO στην πόλη Sibenik της Κροατίας του Δικτύου Διαχείρισης Ιστορικών Τειχών εντός πόλεων πολιτιστικής κληρονομίας.

Κύριο θέμα της συνάντησης εργασίας είναι η από κοινού επεξεργασίας τρόπων με τους οποίους μπορούν βέλτιστα να αξιοποιηθούν τα ιστορικά τείχη σε μια πόλη πολιτιστικής κληρονομιάς, δημιουργώντας συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, προστατεύοντας τον ιστορικό χαρακτήρα των πόλεων, με ομαλή ενσωμάτωση στον αστικό ιστό. Επιπροσθέτως βαρύτητα στη συζήτηση δίνεται το ρόλο των ιστορικών τειχών στη διασύνδεση αστικής κληρονομιάς, και την ενασχόληση της τοπικής κοινωνίας στη διαδικασία σχεδιασμού των δράσεων.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ανακήρυξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας, από την UNESCO, αλλά και της ανακήρυξης του 2018 ως Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομίας, o Δήμαρχος στην εισήγησή του παρουσίασε τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ως βέλτιστο παράδειγμα καλής πρακτικής για την ενσωμάτωση ενός «εντειχισμένου» μνημείου στην καθημερινότητα της Ροδιακής κοινωνίας, στηρίζοντας την πρακτική «Πόλεις κλειστές από τείχη – ανοιχτές στην κοινωνία». Τελειώνοντας ο κος. Χατζηδιάκος προσκάλεσε τα μέλη του Δικτύου να πραγματοποιήσουν τις εργασίες της επόμενης συνάντησης τον Οκτώβριο του 2018 στη Ρόδο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments