Αρχική Στήλες Τους θυμάστε; Σταμάτης Σπανός

Σταμάτης Σπανός

0
spanos diagoras
Dodekanisos

Στις φωτογραφίες ο Σταμάτης Σπανός, μια ακόμα από τις παλιές δόξες του ποδοσφαίρου μας. Γεννήθηκε στ’ Αφάντου και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του ΑΕΡΑ. Το ταλέντο του ξεχώρισε από πολύ νωρίς και έτσι μόλις στα 14 του χρόνια έπαιξε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, το διάστημα από το 1973 έως και το 1976. Το 1975 ήταν στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το πρώτο της τοπικό πρωτάθλημα έχοντας για συμπαίκτες του, τους Στεργαλλά, Γιακουμάκη, Κάβουρα Αντωναρά και άλλους. Προπονητής της ομάδας αυτής ήταν ο Νίκος Κοντογιάννης. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με τον ΑΕΡΑ κίνησαν το ενδιαφέρον του Διαγόρα ο οποίος και τον απέκτησε το 1976. Ο Σταμάτης φόρεσε την κυανέρυθρη φανέλα μέχρι και το 1982. Έπαιξε στη Β’ Εθνική με πολλά μεγάλα ονόματα όπως τους Ιντζόγλου, Σιδηρόπουλο, Κυριαζή, Ουτσινά, Βλαντή αλλά και τους Γιάννη και Γιώργο Ράδο, Τάλια, Μαυρουδή, Μαλλιάκα, Μόσχο, Σάββενα, Αχιολά, Τσαταλιό και πολλούς άλλους. Συνεργάστηκε με τους προπονητές Τάκη Παπουλίδη, Ανδρέα Σταματιάδη, Γιάννη Παυλίδη αλλά και τον Ελληνορουμάνο Σταματίου. Το 1983 επέστρεψε για μια χρονιά στον ΑΕΡΑ και στη συνέχεια πήρε μετεγγραφή για τον Απόλλωνα Καλυθιών ο οποίος ήταν στις δόξες του τότε και διέθετε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Κώστας Παπαστεργίου, ο Καταξενός, ο Ράδος, ο Ορφανός και ο Ταχραμάνης. Έμεινε στον Απόλλωνα για δυο χρόνια και το 1988 πήγε σε μια από τις αγαπημένες του ομάδες, τον Διαγόρα Βατίου. Είχε (και έχει ακόμα και σήμερα) πολύ καλές φιλίες με τον πρόεδρο Γιάννη Καμπούρη, με τον προπονητή που έχει το ίδιο όνομα αλλά και τον Γιάννη Καραγιάννη. Μάλιστα με την ομάδα της νότιας Ρόδου πανηγύρισε τα χρόνια εκείνα ακόμα ένα πρωτάθλημα. Ακολούθησε μια ακόμα μετεγγραφή, αυτή την φορά στον Αστέρα Μασσάρων, στον οποίο όμως δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ουσιαστικά καθόλου δεδομένου λόγω εργασίας. Το 1996 ανέλαβε προπονητής στον ΑΕΡΑ (έχοντας για παίκτες του μεταξύ άλλων και τους Κοιλιά, Καππάκα, Παπαβασιλείου, Καλογήρου και Μπακίρη) με τον οποίο τερμάτισε δεύτερος, δυο βαθμούς πίσω από τον Φοίβο Κρεμαστής. Πλέον, ασχολείται με τους βετεράνους – αιμοδότες Αφάντου, έχοντας αναλάβει ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ
Φωτογραφία 1: Με τον Απόλλωνα Καλυθιών το 1983. Διακρίνεται στη μεσαία σειρά, δεύτερος από δεξιά
Φωτογραφία 2: Ο Σταμάτης Σπανός (αριστερά) με τον τότε συμπαίκτη του στον Απόλλωνα Καλυθιών, Ευγένιο Καταξενό
Φωτογραφία 3: Άλλη μια φωτογραφία με τον Απόλλωνα Καλυθιών. Είναι από την κατάκτηση του seven side στο τότε Εθνικό Στάδιο της Ρόδου. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι Παπαστεργίου, Φλεβάρης Γιάννης, Οικονόμου, Χατζηνικόλας και καθήμενοι από αριστερά οι Σπανός, Λέλης και Καταξενός.
Φωτογραφία 4: Μια πολύ παλιά φωτογραφία. Μάλλον σε μια από τις προπονήσεις με τον ΑΕΡΑ
Φωτογραφία 5: Ο Σταμάτης Σπανός (αριστερά) με τον τότε συμπαίκτη του στον Διαγόρα Γιώργο Μόσχο
{yoogallery src=[/images/stories/fotos/retro/spanos_stamatis/] width=[150] height=[150]}

Υ. Γ.: Όσοι από εσάς έχετε υλικό παλιών φωτογραφιών που πιστεύεται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί, θα ήταν ευχαρίστηση μας να μας το αποστείλετε με email ( info@news12.gr) μαζί με δυο λόγια.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments