Σημαντική παρέμβαση Πούτιν στη Μέση Ανατολή!

0
Dodekanisos

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προέτρεψε τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, να απαντήσει με συγκράτηση στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς από το Ισραήλ, συμβουλεύοντας συγκεκριμένα κατά των επιθέσεων σε Ισραηλινούς αμάχους, όπως αποκάλυψαν δύο ανώτερες ιρανικές πηγές.

Το μήνυμα φέρεται να παραδόθηκε τη από τον Σεργκέι Σόιγκου, στενό σύμμαχο του Πούτιν, κατά τη διάρκεια συναντήσεων με Ιρανούς αξιωματούχους. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, η Τεχεράνη πίεσε τη Μόσχα να την προμηθεύσει με ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-35, σύμφωνα με δύο ιρανικές πηγές που γνωρίζουν τη συνάντηση στην Τεχεράνη.  Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ο Σόιγκου επιβεβαίωσε ότι συζήτησε τη δολοφονία του Χανίγιε κατά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη. Οι πηγές, που ισχυρίζονται ότι έχουν γνώση του θέματος, δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συζητήσεις με τον Σόιγκου, ο οποίος μετατράπηκε από υπουργός Άμυνας σε γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας τον Μάιο.

Ανέφεραν ότι η επίσκεψη του Σόιγκου ήταν ένα από τα πολλά κανάλια που χρησιμοποίησε η Μόσχα για να μεταφέρει στο Ιράν την ανάγκη για αυτοσυγκράτηση. Ταυτόχρονα, η Ρωσία καταδίκασε τη δολοφονία του Haniyeh (Χανίγια) ως «πολύ επικίνδυνη στοχευμένη δολοφονία», με στόχο να αποτρέψει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Οι πηγές τόνισαν ότι η περιοχή βρισκόταν στο χείλος μιας μεγάλης σύγκρουσης και οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία προσπαθούσαν ξεκάθαρα να προκαλέσουν μια τέτοια σύγκρουση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments