Σε τεντωμένο σχοινί, ένα ακόμα βήμα προς μια παγκόσμια σύραξη;

0
Dodekanisos

«Σε όποιον είναι εχθρός η Αμερική, η Ρωσία είναι φίλος», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας την πρόταση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει ρωσικά όπλα στις περιοχές που βρίσκονται σε πόλεμο. εναντίον των χωρών που προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρότεινε για πρώτη φορά να σταλούν ρωσικά όπλα στις περιοχές που βρίσκονται σε πόλεμο με τις χώρες που προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα, δηλ. σε εκείνες τις δυνάμεις που βρίσκονται σε σύγκρουση με την Αμερική και τα κράτη του ΝΑΤΟ», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο  Telegram.

«Μέχρι τώρα, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι …σκύλοι τους έλεγαν ότι έχουν το δικαίωμα να προμηθεύουν οποιοδήποτε όπλο στην Ουκρανία, τον εχθρό της Μόσχας, και ότι κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να βοηθήσει τη Ρωσία», είπε ο Μεντβέντεφ.

Λένε ότι θα καταστρέψουν τη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά ότι κανείς δεν πρέπει να τολμήσει να προμηθεύσει τους Ρώσους με όπλα για την άμυνα της χώρας. Ας νιώσουν τώρα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους την άμεση χρήση ρωσικών όπλων που θα χρησιμοποιούνταν εναντίον τους από τρίτες χώρες», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Δεν διευκρινίστηκαν οι περιοχές στις οποίες η Ρωσία θα μπορούσε σκόπιμα να παραδώσει τα όπλα της, αλλά θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε χώρα θεωρεί εχθρούς της την Αμερική και τους συμμάχους της, δηλώνει ο Μεντβέντεφ και τονίζει: «Ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και διεθνή αναγνώριση. Όλοι για τους οποίους οι ΗΠΑ είναι εχθροί είναι φίλοι μας», είπε ο Μεντβέντεφ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments