Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σε συναισθηματικά φορτισμένο περιβάλλον ανεβλήθη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σε συναισθηματικά φορτισμένο περιβάλλον ανεβλήθη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

0
Dodekanisos

Σε φορτισμένο κλίμα έγινε η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο δεν ολοκλήρωσε τις εργασίες του και διέκοψε για την Δευτέρα 24 Ιουλίου, σε ένδειξη σεβασμού προς τους πολίτες και την τοπική κοινωνία της Κω.

Η συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ασχολήθηκε ιδιαίτερα μόνο με τις  απαραίτητες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, την ανακούφιση των πληγέντων, την ασφάλεια των πολιτών της Κω και την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ομαλότητας.

Εξουσιοδοτήθηκε η Οικονομική Επιτροπή για τη διαχείριση  του έκτακτου γεγονότος της Κω και ενισχύθηκε ο Kώδικας της Πολιτικής Προστασίας με τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος Δωδεκανήσου.

Όλα τα μέλη του Π.Σ εξέφρασαν τη θλίψη  και τη συμπαράστασή τους  στους πληγέντες από  το φονικό σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα το νησί αλλά η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν η περιφερειακή σύμβουλος Ειρήνη Σβύνου που κατάγεται από την Κω, πήρε το λόγο.

Σχολίασε χαρακτηριστικά  «η φύση πρέπει να είναι πιο ευμενής με τους ανθρώπους που παλεύουν και τους ανθρώπους που προσπαθούν να είναι λεβέντες στον τόπο τους” και συμπλήρωσε ότι «το νησί δεν είμαι πλέον προσφυγόπληκτο, είναι πλέον και σεισμόπληκτο, καθώς έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές».

Ζήτησε δράσεις από την πολιτεία με ταχύτατους ρυθμούς, προκειμένου η Κως να ξανασταθεί στα πόδια της και κατέληξε ότι δυστυχώς, ο σεισμός ήρθε μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού και πάνω ακριβώς που η Κως έβρισκε πάλι τους ρυθμούς της.

Απευθυνόμενη στο Σώμα, ζήτησε συγγνώμη για την συναισθηματική της φόρτιση όταν έγιναν οι αναφορές στα τραγικά γεγονότα που βιώνει το νησί.

Το Σώμα αποφάσισε τη διακοπή της συνεδρίασης για τη Δευτέρα 24 Ιουλίου αφού όπως προαναφέραμε ενέκρινε εκτός ημερησίας διατάξεως και λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, την τροποποίηση του προϋπολογισμού  και του Τεχνικού Προγράμματος Δωδεκανήσου για την ενίσχυση του Κώδικα Πολιτικής Προστασίας και αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την Οικονομική Επιτροπή για θέματα που αφορούν στη διαχείριση του θλιβερού κι έκτακτου γεγονότος στη Κω.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments