Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού οι Αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη!

0
Dodekanisos

H Αμερικανική διοίκηση έδωσε εντολή προκειμένου να τεθούν οι Αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη σε κατάσταση υψηλού συναγερμού! Είναι κάτι που μετέδωσε το Αμερικανικό κανάλι CNN το οποίο επικαλείται αξιωματούχους του Πενταγώνου. Ανέφερε επίσης ότι αυτή η απόφαση ελήφθη καθώς υπάρχουν πληροφορίες για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Οι πληροφορίες που ελήφθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών δείχνουν ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων είναι υψηλός. Η τρομοκρατική απειλή κατά των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων είναι η υψηλότερη τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν δεκάδες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη. Οι μεγαλύτερες από αυτές είναι εγκαταστάσεις στη Γερμανία και στο Κοσσυφοπέδιο. Συνολικά περισσότεροι από 80 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν εκεί. Μεταξύ άλλων, αμερικανικές βάσεις βρίσκονται στην Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ισπανία και το Βέλγιο. Στην αναφερόμενη Ιταλία, μία από τις μεγάλες αμερικανικές βάσεις είναι η στρατιωτική εγκατάσταση στη Σικελία. Από εκεί έστελναν συστηματικά drones των αμερικανικών στρατηγικών πληροφοριών για να διεξάγουν επιχειρήσεις πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Υπάρχουν επίσης στρατιωτικές βάσεις στην Πολωνία και τη Ρουμανία που χρησιμεύουν ως θέσεις αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ. Ο στρατός των ΗΠΑ λειτουργεί ένα σύστημα που ονομάζεται Συνθήκη Προστασίας Δύναμης (FPCON), το οποίο έχει σχεδιαστεί «για την αντιμετώπιση τρομοκρατών ή άλλων εχθρικών αντιπάλων». Τα επίπεδα απειλής του ορίζονται ως Normal, Alpha, Bravo, Charlie και Delta, με το Charlie και το Delta να είναι οι υψηλότερες καταστάσεις συναγερμού.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments