Ρωσία: «Τρομοκρατική και εξτρεμιστική οντότητα το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ»

0
Dodekanisos

Η Ρωσία έχει τοποθετήσει το «διεθνές κίνημα LGBTQ» στον κατάλογο των «τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών» οντοτήτων, σύμφωνα με σημείωμα της ρωσικής υπηρεσίας χρηματοοικονομικών πληροφοριών. Το «διεθνές κίνημα LGBTQ» έχει ήδη απαγορευτεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας στα τέλη του 2023, αν και δεν υπάρχει τέτοιος οργανισμός στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος μόλις επανεξελέγη επικεφαλής της χώρας για άλλα έξι χρόνια, προωθεί εδώ και καιρό το θεσμό της «οικογένειας» και τη θρησκεία ενάντια σε μια Δύση. Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, οι ρωσικές αρχές καταπιέζουν όλο και πιο σθεναρά τις σεξουαλικές μειονότητες. Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έθεσαν σε προσωρινή κράτηση τους διαχειριστές ενός μπαρ στα Ουράλια, οι οποίοι κινδυνεύουν με φυλάκιση έως και δέκα ετών καθώς κατηγορούνται για την προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών αξιών.

Από το 2013, νόμος στη Ρωσία απαγορεύει την «προπαγάνδα» «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» μεταξύ ανηλίκων. Ο νόμος αυτός επεκτάθηκε σημαντικά στα τέλη του 2022 και απαγορεύει κάθε μορφή «προπαγάνδας» λεσβιών, γκέι, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ στον τύπο, στο Διαδίκτυο, σε βιβλία και σε ταινίες. Τον Ιούλιο του 2023, Ρώσοι βουλευτές ψήφισαν νόμο που απαγορεύει στις τρανσέξουαλ από χειρουργική επέμβαση και ορμονοθεραπεία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments