«Ρωσία και ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη σε άμεση αντιπαράθεση!»

0
Dodekanisos

«Το ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη σε άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία», επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει «βολές» προς το ΝΑΤΟ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι στην ουσία «αποτελεί μια αποσταθεροποιητική δύναμη στην Ευρώπη αντί να διασφαλίζει την ασφάλεια της ηπείρου».

«Το ίδιο το μπλοκ έχει ήδη εμπλακεί στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να κινείται προς τα σύνορά μας, επεκτείνοντας τη στρατιωτική του υποδομή προς τα σύνορά μας… Στην πραγματικότητα, οι σχέσεις μας έχουν πλέον κατέβει στο επίπεδο της άμεσης αντιπαράθεσης», δήλωσε ο Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου.

«Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να εκπληρώνει τον σκοπό του, ο οποίος επί του παρόντος, ωστόσο, με κανέναν τρόπο δεν συμβάλλει στην ασφάλεια, την προβλεψιμότητα και τη σταθερότητα στην ήπειρο, αλλά αντίθετα είναι ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας», εξήγησε ο Πεσκόφ.

Πολλοί δυτικοί ηγέτες έχουν προειδοποιήσει ότι η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ μόλις τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η συζήτηση για μια πιθανή ρωσική επίθεση σε χώρες του ΝΑΤΟ είναι απλώς προπαγάνδα από τις κυβερνήσεις τους με στόχο να τρομάξουν τον ίδιο τους τον πληθυσμό για να «χτυπήσουν τα λεφτά τους».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments