Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα “Πρέπει να ανταποκριθούμε στον θεσμό των Island Games”

“Πρέπει να ανταποκριθούμε στον θεσμό των Island Games”

0
mixailidis_takis
Dodekanisos

Την εκτίμηση πως η Ρόδος θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως πλέον στις ανάγκες των Island Games έκανε μέσω δημόσιας τοποθέτησης του ο Τάκης Μιχαηλίδης. Διαβάστε αναλυτικά τις απόψεις του:

“Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου την περασμένη Τρίτη, οριστικοποιείται η ανάθεση της διαχείρισης των Island Games στον ΔΟΠΑΡ.

Ο ΔΟΠΑΡ  πρέπει σύντομα να καταβάλει την ετήσια συνδρομή (850€) και να ορίσει τους δύο εκπροσώπους του νησιού μας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο Γιβραλτάρ από 4 έως 8 του μήνα.

Παράλληλα θα γίνει και η απαραίτητη επίσκεψη-ξενάγηση σε όλες τις εγκαταστάσεις και παρουσίαση του προγράμματος διεξαγωγής του κάθε αθλήματος από τον κάθε υπεύθυνο.

Οι εκπρόσωποι από τα 24 νησιά θα επισκεφτούν και τις μονάδες διαμονής και θα ενημερωθούν για το κόστος και τις παροχές.

Η Γενική Συνέλευση περιλαμβάνει 12 θέματα τα περισσότερα ρουτίνα όπως οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, αλλαγές-βελτιώσεις σε κανονισμούς και καταστατικό.

Ενημέρωση για την πρόοδο της προετοιμασίας των αγώνων 2019 από την Ο.Ε. των αγώνων όπως και έκθεση προόδου από την Ο.Ε. των αγώνων του 2021 στο Γκένσεϊ της Αγγλίας.

Εκθεση για την χρηματοδότηση θα γίνει και από την χορηγό τράπεζα Nat West όπως και την χρηματοδότηση του προγράμματος «Ανάπτυξη αθλημάτων».

Εκθεση και παρουσίαση θα γίνει και για την προετοιμασία για τους μελλοντικούς αγώνες, 2013 Ορκνεϊ, οπότε και  θα γίνει ψηφοφορία για την ανάθεση και στη συνέχεια η επίσημη ανακοίνωση.

                Αγαπητοί φίλοι προσωπικά κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια για αυτή την εξέλιξη.

Μετά την αρνητική εξέλιξη να μην συμμετέχουμε στους αγώνες του 2017 στο αδελφό νησί Gotland υπήρξε ο κίνδυνος να διαγραφούμε από τον θεσμό. Αναπτύχτηκε συγκεκριμένη αλληλογραφία με την Εκτελεστική Επιτροπή και τον ΔΟΠΑΡ όπου

καταληχτικέ να συνεχίσουμε και να έχουμε παρουσία στις διαδικασίες του θεσμού. Η παρουσία μας στην ΓΣ κατοχυρώνει οριακά την συνέχιση της παρουσίας μας στον θεσμό, με την συνδρομή να εκκρεμεί με προθεσμία που έληξε από τον περασμένο Μάρτιο.

Από την επομένη της Γ.Σ. αρχίζει η διαδικασία προετοιμασίας της αποστολής στους αγώνες του Γιβραλτάρ από 6 έως 12 Ιουλίου 2019.

Είναι σημαντικό να προβάλουμε την συμμετοχή μας αυτή στην κοινή γνώμη του νησιού στα ΜΜΕ, στους αθλητές και στις οικογένειες τους, να αναφερόμαστε με κάθε αφορμή στην προετοιμασία και στην συμμετοχή μας. Στο fb Takis Mihailidis θα βρίτε το βίντεο των αγώνων, προωθήστε.

Θα αρχίσουμε σύντομα και τις ενημερωτικές συναντήσεις για τις απαραίτητες διαδικασίες.

Σημαντικές ημερομηνίες-προθεσμίες είναι:

  1. 12 μήνες πριν την έναρξη των αγώνων, 6/7/2018 αποστολή από την Ο.Ε. το πλαίσιο προγράμματος κάθε αθλήματος, όπου θα μπορούμε να στείλουμε πιθανές παρατηρήσεις και αλλαγές.
  2. 10 μήνες πριν, 1/9/2018, επιλογή διαμονής, πιθανό μέγεθος αποστολής για αθλητές συνοδούς προπονητές κλπ
  3. 8 μήνες πριν, λήξη on line υποβολής συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα σε αριθμούς. Για το Μπάσκετ υπάρχει όριο συμμετοχών 16 ομάδες. Αν υπάρξουν παραπάνω θα γίνει κλήρωση ανάμεσα στις ομάδες που θα έχουν πληρώσει το κόστος συμμετοχής.
  4. 7 μήνες πριν 31/11/2018, καταβολή 10% προκαταβολή για την διαμονή.
  5. 6. μήνες πριν  31/12/2018, λήξη on line δήλωσης ατομικών αθλημάτων σε αριθμούς. Γνωστοποίηση του κόστους συμμετοχής και αποστολή από την Ο.Ε. παραστατικού. Η πληρωμή πρέπει να γίνει 5 μήνες πριν την έναρξη, 5 Φεβρουαρίου 2018.
  6. 5 μήνες πριν οριστικοποίηση του προγράμματος και γνωστοποίηση αγωνισμάτων που δεν θα πραγματοποιηθούν λόγο λίγων συμμετοχών.
  7. 2 μήνες πριν, 6/5/2018, on line ονομαστική καταχώρηση συμμετοχών.
  8. 2 μήνες πριν, 10/5/2018 Εξόφληση κόστους διαμονών  στο πρακτορείο των αγώνων.
  9. 6 έως 12 Ιουλίου διεξαγωγή των αγώνων.

Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει αρκετή και σημαντική δουλειά να γίνει και σε συγκεκριμένα χρονικά όρια. Είναι σημαντικό να είμαστε συνεπείς για να βοηθήσουμε το μικρό Γιβραλτάρ να ανταποκριθεί στο μέγεθος και σο πνεύμα των αγώνων.

Ως προηγούμενοι διοργανωτές έχουμε την εμπειρία να ανταποκριθούμε στο έπακρο”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments