Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Το πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία της Ρόδου

Το πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία της Ρόδου

0
Dodekanisos

Γέμισαν σήμερα το πρωί οι δρόμοι από πολύχρωμες τσάντες κι οι σχολικές αυλές από παιδικές φωνές, με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό χτύπησε σήμερα το πρωί Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 9:00, το πρώτο κουδούνι για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές που θα τους συνοδεύσουν στο ταξίδι αυτής της νέας σχολικής χρονιάς, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στην Ρόδο σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου κ.Φώτη Χατζηδιάκου,αποκαταστάθηκαν από νωρίς οι όποιες ζημιές και έγιναν έγκαιρα οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ώστε να παραδοθούν πανέτοιμα  σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού.

Στην τελετή του Αγιασμού στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου-Καπνοβιομηχανία, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος και παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ.Χατζηδιάκος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος.

Το προαύλιο του σχολείου γέμισε από μαθητές και τους γονείς τους που παρέστησαν στο νέο σχολικό ξεκίνημα των παιδιών τους.

Η νέα Διευθύντρια του γυμνασίου και ο Διευθυντής του λυκείου, κ. Ανδρέας Μαρίνος, ευχήθηκαν σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή και δημιουργική χρονιά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments