«Πρόκειται για ακροδεξιούς ταραχοποιούς, θα λογοδοτήσουν!»

0
Dodekanisos

Για «ακροδεξιούς ταραχοποιούς» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ σχολιάζοντας τις βίαιες αναταραχές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη χώρα του. Σε δηλώσεις που έκανε επεσήμανε ότι «εγγυώμαι ότι οι ακροδεξιοί ταραχοποιοί θα μετανιώσουν που συμμετείχαν σε βίαιες αναταραχές που εξαπλώθηκαν σε όλη την Αγγλία τις τελευταίες ημέρες. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να φέρουμε αυτούς τους τραμπούκους ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε ο Στάρμερ.

«Σε αυτούς που αισθάνονται στόχοι λόγω του χρώματος του δέρματός ή της πίστης σας: ξέρω πόσο τρομακτικό πρέπει να είναι αυτό. Θέλω να ξέρετε ότι αυτός ο βίαιος όχλος δεν αντιπροσωπεύει αυτή τη χώρα και θα τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε μια βίαιη επίθεση σε ξενοδοχείο στο Ρόδεραμ που πιστεύεται ότι φιλοξενούσε μετανάστες, είπε: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την ενέργεια. Οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα έχουν το δικαίωμα να είναι ασφαλείς. Ωστόσο έχουμε δει μουσουλμανικές κοινότητες να γίνονται στόχοι και επιθέσεις σε τζαμιά», είπε ο πρωθυπουργός.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στα τζαμιά θα προσφερθεί μεγαλύτερη προστασία με νέα ασφάλεια έκτακτης ανάγκης. Ανέφερε ότι τα τζαμιά που κινδυνεύουν από βίαιη στόχευση μπορούν να εφοδιαστούν με πρόσθετο προσωπικό ασφαλείας ως μέρος μιας ταχείας απόκρισης ασφαλείας για την ενίσχυση του έργου που επιτελείται από την τοπική αστυνομία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments