Πρόεδρος χτύπησε διαιτητή στην Τουρκία, λουκέτο στο πρωτάθλημα

0
Dodekanisos

Λουκέτο επ’ αόριστον μπήκε στο Τουρκικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μετά την επίθεση του προέδρου της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτζά, στον διαιτητή Χαλίλ Ομούτ Μελέρ. Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, η Τουρκία αποφασίζει να διακόψει το πρωτάθλημα της. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Τουρκική Ομοσπονδία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Σε συντονισμό με την Πολιτεία μας, έχουν κινηθεί όλες οι ποινικές διαδικασίες που τους αρμόζουν κατά των υπευθύνων και των υποκινητών αυτής της απάνθρωπης επίθεσης. Ο υπεύθυνος σύλλογος, ο Πρόεδρος του Ομίλου, οι διευθυντές του και όλοι οι εγκληματίες που επιτέθηκαν στον Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ θα τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν επ’ αόριστον».

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, ο οποίος επιτέθηκε στον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, συνελήφθη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα κατά των υπευθύνων για την επίθεση στον διαιτητή. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δήλωση του ανέφερε τα εξής: «αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments