«Πρέπει να συντρίψουμε αποφασιστικά τον εχθρό!»

0
Dodekanisos

«Η Ρωσία θα πρέπει να συντρίψει αποφασιστικά τον εχθρό έγραψε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο Τέλεγκράμ σχολιάζοντας τις τελευταίες ενέργειες του Ουκρανικού στρατού στα σύνορα με την περιοχή Κούρσκ.

«Πρέπει να μάθουμε ένα σοβαρό μάθημα από αυτό που συνέβη και να κάνουμε αυτό που ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ δεσμεύτηκε στον ανώτατο αρχιστράτηγο να κάνει, δηλαδή να νικήσουμε αποφασιστικά και να συντρίψουμε τον εχθρό», είπε.

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι «οι λόγοι και οι στόχοι της τρομοκρατικής επιχείρησης των Ουκρανών Ναζί στην περιοχή του Κουρσκ έχουν αναλυθεί διεξοδικά και αντικειμενικά. Το Κίεβο καθοδηγήθηκε ιδιαίτερα από την επιθυμία να επιδείξει τις καλύτερες πλευρές των δυνάμεών του που μειώνονται στους κυρίους του προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα και όπλα, καθώς και να αναγκάσει τη Ρωσία να αναδιατάξει ορισμένες από τις δυνάμεις της από τη γραμμή εμπλοκής στο Κουρσκ και Belgorod, προσωρινά κάνοντας μια αποτυχία να μοιάζει με επιτυχία στον τομέα της πληροφόρησης».

Στις 6 Αυγούστου, η συνοριακή περιοχή του Κουρσκ δέχθηκε μαζική επίθεση από την Ουκρανία. Βομβαρδισμοί και επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σκότωσαν πέντε πολίτες και τραυμάτισαν 31 άτομα, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά. Ο στρατηγός Valery Gerasimov, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα ολοκληρώσουν την επιχείρησή τους στην περιοχή του Kursk νικώντας τις ουκρανικές δυνάμεις και ανακτώντας τον έλεγχο των συνόρων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments