«Πρέπει να συλλάβετε τον Πούτιν», λέει η Ουκρανική πρεσβεία στο Μεξικό!

0
Dodekanisos

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Μεξικό ζήτησε από τη μεξικανική κυβέρνηση να συλλάβει τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν εάν παραστεί στην ορκωμοσία της νέας εκλεγμένης προέδρου Κλαούντια Σέινμπαουμ. Η αντιπροσωπεία του Κιέβου, η οποία αποκάλεσε τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου», ευχαρίστησε επίσης το Μεξικό για την πρόσκληση στον Volodymyr Zelenskyy για την τελετή την 1η Οκτωβρίου.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η μεξικανική κυβέρνηση θα συμμορφωθεί σε κάθε περίπτωση με το διεθνές ένταλμα σύλληψης παραδίδοντας τον προαναφερθέντα στο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών στη Χάγη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική πρεσβεία. Τον Μάρτιο του 2023, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν για κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου σχετικά με την αναγκαστική απέλαση Ουκρανών παιδιών στη Ρωσία μετά την εισβολή της Μόσχας στις αρχές του 2022.

Ο Χουάν Ραμόν ντε λα Φουέντε, ο οποίος ορίστηκε ως υπουργός Εξωτερικών της Σέινμπαουμ, είπε ότι είναι «τυπικό πρωτόκολλο» να προσκαλούνται στα εγκαίνια οι ηγέτες κάθε χώρας με την οποία το Μεξικό έχει διπλωματικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Η Sheinbaum, που πρόκειται να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Μεξικού, πέτυχε μια ιστορική νίκη στις γενικές εκλογές του Μεξικού στις 2 Ιουνίου και πρόκειται να ξεκινήσει την εξαετή θητεία της τον Οκτώβριο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments