«Που το πάει το ΝΑΤΟ; Μεταφέρει στρατεύματα στην πρώτη γραμμή!»

0
Dodekanisos

Τους προβληματισμούς του για τις κινήσεις που κάνει το ΝΑΤΟ το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την Ουκρανική κρίση εξέφρασε με ανάρτηση του στο X ο απόστρατος συνταγματάρχης των ΗΠΑ Dougla Mcgregor. Χαρακτηριστικά, γράφει τα εξής:

«Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τώρα να οδηγήσει τα αμερικανικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή για να πολεμήσουν τη Ρωσία. Μα τι έχουν στο μυαλό τους; Το ΝΑΤΟ αποκάλυψε τις προετοιμασίες του για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην ευρωπαϊκή πρώτη γραμμή σε περίπτωση πλήρους κλίμακας σύγκρουσης με την Ρωσία.

Δημιουργούνται καινοτόμοι «χερσαίοι διάδρομοι» για να επιταχυνθεί η μετακίνηση στρατιωτών μέσω της κεντρικής Ευρώπης, παρακάμπτοντας τα τοπικά γραφειοκρατικά εμπόδια. Αυτή η στρατηγική διάταξη επιτρέπει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να αντιδράσουν γρήγορα σε περίπτωση που οι επιθετικές ενέργειες του Πούτιν στην Ουκρανία επεκταθούν προς τα δυτικά.
Οι αναφορές δείχνουν ότι αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης διατάξεις για πιθανές ρωσικές επιθέσεις. Σε τέτοια σενάρια, τα στρατεύματα θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν μέσω διαδρόμων στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία για να φτάσουν στα Βαλκάνια, ή εναλλακτικά, να προχωρήσουν προς τα βόρεια σύνορα της Ρωσίας μέσω Σκανδιναβίας. Αυτές οι λεπτομέρειες κοινοποιήθηκαν από αξιωματούχους στην The Telegraph».

Ο απόστρατος συνταγματάρχης ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ «παρακάμπτει τα τοπικά γραφειοκρατικά εμπόδια» ανοίγοντας τους χερσαίους διαδρόμους και εξήγησε ότι θα επιτρέψουν στα κράτη μέλη να αντιδράσουν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εάν ο στρατός του περάσει δυτικά από την Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments