“Που να το φανταζόμασταν; Μπήκαμε σε άλλη ΕΕ πριν από 20 χρόνια!”

0
Dodekanisos

“Η Βουδαπέστη πριν από 20 χρόνια δεν εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είναι τώρα”, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στο Radio Kossuth. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουγγαρία σκοπεύει τώρα να επεκτείνει την οικονομική συνεργασία με χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

“Δεν είναι αυτό το είδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία μπήκαμε. Εγώ ο ίδιος έκανα εκστρατεία για την ένταξη στην ΕΕ το 2004 και εξακολουθώ να πιστεύω ότι το εσωτερικό είναι καλύτερο από το εξωτερικό, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλω να κρύψω ότι όταν ενταχθήκαμε το 2004, δεν μιλούσαμε για αυτό”.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, την εποχή της ένταξης της Ουγγαρίας στην ΕΕ, “τίποτα δεν προμήνυε ότι 20 χρόνια αργότερα θα επιτρεπόταν η είσοδος σε εκατομμύρια μετανάστες» και ότι οι χώρες που αντιτίθενται σε αυτό θα δεχόταν πίεση. Η ίδια πίεση ασκείται και στα κράτη που έχουν δηλώσει στο σύνταγμά τους ότι η οικογένεια είναι ένωση άνδρα και γυναίκας”, είπε μεταξύ άλλων.

Ο Όρμπαν τόνισε ότι η Ουγγαρία εντάχθηκε στην ΕΕ για να αισθάνεται ασφαλής και να έχει ελεύθερη πρόσβαση στις αγορές μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών και ότι η Ευρώπη βιώνει αυτήν τη στιγμή μια σοβαρή οικονομική κρίση και κρίση ασφάλειας λόγω της ουκρανικής σύγκρουσης. Πιστεύει ότι σε μια τέτοια κατάσταση «πρέπει να είσαι έξυπνος».
“Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος της Κίνας έρχεται στην Ουγγαρία την επόμενη εβδομάδα, δεν είναι τυχαίο ότι αυξήσαμε τη δραστηριότητά μας στην Κεντρική Ασία, οι οικονομικές μας σχέσεις με την Αφρική βελτιώνονται επίσης, ο αριθμός των επενδύσεων αυξάνεται, πουλάμε αγαθά σχεδόν παντού στον κόσμο”, είπε ο Ούγγρος ηγέτης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments