Αρχική Επικαιρότητα Ποιός ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να νομιμοποιήσει τον ΠΙΣ;

Ποιός ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να νομιμοποιήσει τον ΠΙΣ;

0
Dodekanisos

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΙΣ μέχρι πρότινος δεν είχε νόμιμη σύνθεση. Στις 09/09 ζητήθηκε από τον νέο Υπουργό Υγείας να νομιμοποιήσει τον ΠΙΣ καθ’ ότι δίχως την σχετική διάταξη το ιατρικό συνδικαλιστικό όργανο δεν μπορούσε να συνεδριάσει! Και όλα αυτά μετά την πληθώρα κλήσεων σε ιατρούς για πειθαρχικά παραπτώματα που σύμφωνα με τους ιατρικούς συλλόγους οι κληθέντες ιατροί υπέπεσαν.

Πώς γίνεται όμως, η παρέμβαση αυτή του υπουργού να έρχεται ενώ εκκρεμεί η διαδικασία παραπομπής του ιατρού κ. Φαίδωνα Βόβολη στον ΠΙΣ; Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Φαίδων Βόβολης εκλήθη από το ΙΣΑ για πρώτη φορά στις *24 Μαρτίου* 2020 σε απολογία για τις απόψεις που εξέφραζε. Απόψεις τις οποίες σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά επιβεβαιώθηκαν. Το κυνήγι στον γνωστό καρδιολόγο όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο πλέον Επικεφαλής του κινήματος “Ελεύθεροι Ξανά” εκλήθη έκτοτε άλλες έξι φορές! από το συνδικαλιστικό όργανο της ιατρικής κοινότητας των Αθηνών.

Η πληροφορία της κλήσης του σε απολογία για τίτλο που του προσέδωσε γνωστό συστημικό μέσο (“καθηγητής”) είναι και η πλέον ενδιαφέρουσα… πώς μπορεί κάποιος να απολογηθεί για κάτι που τεχνητά του προσδίδεται; Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, ο κ. Βόβολης καλείται ξανά ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Εγείρονται ερωτήματα… ερωτήματα προσωπικής βεντέτας του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και νυν περιφερειάρχη Αττικής με τον Αρχηγό μιας αναδυόμενης πολιτικής δύναμης…

Ο κ. Φαίδων Βόβολης εκπροσωπεί ένα νέο πολιτικό κίνημα. Το κίνημά του, καθώς και ο ίδιος, φαίνεται να έχουν τεράστια απήχηση. Εκατοντάδες χιλιάδες followers στα social media και δεκάδες δημοσιεύματα που αφορούν το πρόσωπο του καρδιολόγου. Η συγκέντρωση της 14ης Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε σε όλη τη χώρα από το κάλεσμά του, αναμεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις έναν εν δυνάμει πολιτικό αντίπαλο να ξεσηκώνει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στη χώρα και αυτό να μεταδίδεται από το Reuters, το Al Jazeera, το Global News.

Η εικόνα που η κυβέρνηση θέλει να δείχνει ανά την υφήλιο είναι διαφορετική. Ένα νέο πρόσωπο που εμφανίζεται στην πολιτική σκηνή δείχνει πως ταράσσει καθ’ όλα τα στάσιμα νερά που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια με την σταθερή παρουσία των δύο επικρατέστερων κομμάτων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι πρότεινος, έδειχνε να παίζει μόνη. Μία αντιπολίτευση αδύναμη, με μή ηχηρή παρουσία, καταδικασμένη από τις παρελθοντικές της παταγώδεις αποτυχίες. Η χώρα έχει ανάγκη από μία νέα δύναμη που θα εκφράσει το σύνολο του Ελληνικού λαού. Έχει ανάγκη να περάσει στην πολιτική της “επόμενης ημέρας.”

Είναι όμως ο κ. Βόβολης το πολιτικό πρόσωπο της “επόμενης ημέρας”; η ερμηνεία πάντως αυτό δείχνει. Οι αλεπάλληλες κλήσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο στο πρόσωπό του, τα μή επιστημονικά τεκμηριωμένα παραπτώματα για τα οποία καλείται καθώς και η νομιμοποίηση του ΠΙΣ αυτή την εικόνα συνθέτει. Τα χτυπήματα δείχνουν να είναι πολιτικά.

Μπορεί μία κυβέρνηση να φοβάται μία ανερχόμενη πολιτική δύναμη; Η απάντηση είναι ναι. Και όπως δείχνει η ερμηνεία… πολύ περισσότερο από όσο θέλει να φαίνεται.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments