Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Θύελλα Ραφήνας: Ποια είναι η αντίπαλος του ΔΙΑ στο κύπελλο;

Θύελλα Ραφήνας: Ποια είναι η αντίπαλος του ΔΙΑ στο κύπελλο;

0
Dodekanisos

Το πλήρες όνομα της είναι Θύελλα Διασταύρωσης Ραφήνας και θα είναι ο αντίπαλος της Α.Ε. Δίας σε τρεις μέρες από τώρα.Η ομάδα που κάποτε αγωνιζόταν απέναντι στον Φοίβο Κρεμαστής και την ΑΕΚ επιστρέφει ξανά στα Δωδεκάνησα αυτή την φορά πιο δυνατή και για έναν διαφορετικό…λόγο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος!

Οι «Λιγνιτωρύχοι» όπως τους αποκαλούν αποτελούν μία ομάδα που έχει μάθει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, όσο της το επιτρέπει βέβαια και η δυναμική της. Ιδρύθηκε το 1957 και από το 2007 και μετά άρχισε να έχει έναν κυρίαρχο ρόλο στα δρώμενα του αθηναϊκού ποδοσφαίρου.Το 2013 καταφέρνει και κερδίζει την τελευταία αγωνιστική το ΠΑΟ Λουτρακίου με 2-0 και έτσι στέφεται για πρώτη της φορά πρωταθλήτρια και παίρνει την πολυπόθητη άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.Στα μπαράζ εκείνης της χρονιάς θυμίζουμε πως αντίπαλος της στον όμιλο ήταν και ο Φοίβος Κρεμαστής.Εκεί θα βρεθεί με την ΑΕΚ , η οποία μόλις είχε υποβιβαστεί προκειμένου να ξεκινήσει την επάνοδο της που όλοι μας γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα.Μάλιστα, έγραψε ιστορία, καθώς ήταν η μοναδική ομάδα που κατάφερε να αναγκάσει την Ένωση να ηττηθεί και αποτελεί μέχρι και σήμερα την ιστορικότερη νίκη του συλλόγου, αφού κέρδισε με 1-0. Θυμίζουμε πως ήταν και η … «άτυχη» της υπόθεσης, καθώς ήταν η πρώτη ομάδα που φιλοξενήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο εκείνη την χρονιά, όπου και γνώρισε την ήττα. Εν τέλει η ομάδα της Ραφήνας δεν καταφέρνει να κρατηθεί στην κατηγορία και υποβιβάζεται πάλι στα τοπικά.Η Θύελλα δεν τα παρατάει και ξαναβγαίνει πρωταθλήτρια, χωρίς όμως να καταφέρνει να ξεπεράσει αυτή την φορά το εμπόδιο των μπαράζ.Η σεζόν εκείνη όμως (2014-15) δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση αποτυχημένη , αφού κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΠΣΑΝΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ φθάνει μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, όπου ηττήθηκε με 2-0 από τον Νέστο Χρυσούπολης. Την αγωνιστική σεζόν του 2015-16, την αμέσως επόμενη δηλαδή χρονιά βλέπουμε την Θύελλα Ραφήνας και πάλι στην Γ’ Εθνική κατηγορία .

Ο λόγος που βρίσκονται στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος φέτος είναι διότι κέρδισαν πέρσι στον τελικό της Ένωσης τους , την Μαρκό με 6-5 στα πέναλτι.Σίγουρα αποτελεί μία δύσκολη ομάδα για την ΑΕ ΔΙ.ΑΣ. , όμως και οι Κώοι έχουν ένα σύνολο που θα ζήλευε ο καθένας. Είναι  ένας επίσημος αγώνας νωρίς στην σεζόν, όμως και οι δυο τους ομάδες δεν έχουν σίγουρα βάλει ως στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος , αλλά να ευχαριστηθούν το ταξίδι τους , όσο και εάν διαρκέσει αυτό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments