Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Παρολίγον τραγωδία με F-16 που τελικά προσγειώθηκε στη Κάρπαθο

Παρολίγον τραγωδία με F-16 που τελικά προσγειώθηκε στη Κάρπαθο

0
Dodekanisos

Πάγωσαν» στην επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς ο υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος διέκοψε τη συνεδρίαση για σοβαρό συμβάν στην στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων”.

F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας παρουσίασε ένδειξη πτώσης λαδιού και αναστάτωσε την στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης ενημέρωσε άμεσα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» και ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας για να λάβει επιπλέον πληροφορίες.

Η κίνηση αυτή του κ. Καμμένου προκάλεσε αναστάτωση αφού όλοι προσπαθούσαν να μάθουν τι έχει συμβεί, ανησυχώντας μήπως συμβεί κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του πιλότου.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, ένα μονοθέσιο F-16 ενώ ήταν σε αποστολή στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων» – της μεγαλύτερης διακλαδικής στρατιωτικής άσκησης- παρουσίασε ένδειξη πτώσης λαδιού και ο πιλότος ενημέρωσε ότι πηγαίνει για προσγείωση ανάγκης.

Στις 17:28 ακριβώς, το F-16 από την Κρήτη προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Κάρπαθο κι οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας θα επιχειρήσουν να εξακριβώσουν αν επρόκειτο απλώς για εσφαλμένη ένδειξη πτώσης λαδιού ή αν σημειώθηκε πράγματι η συγκεκριμένη βλάβη που θεωρείται από τα πιο σοβαρά περιστατικά που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments