Αρχική Videos Παρέλυσε και η Γερμανία, γενική απεργία στις μεταφορές!

Παρέλυσε και η Γερμανία, γενική απεργία στις μεταφορές!

0

Παρέλυσε και η Γερμανία μετά την απόφαση των συνδικάτων να «κατέβουν» σε 24ώρη απεργία στον τομέα των μεταφορών. Ουσιαστικά δεν κινείται τίποτα μιας και οι σιδηρόδρομοι έχουν σταματήσει εντελώς ενώ ακυρώθηκαν και πάρα πολλές πτήσεις σε μεγάλα αεροδρόμια, όπως αυτό της Φρανκφούρτης. Οι εργαζόμενοι ζητούν υψηλότερους μισθούς. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου. Η απεργία διοργανώνεται από το συνδικάτο Verdi και το σωματείο σιδηροδρόμων και μεταφορών (EVG). Εκατομμύρια εργαζόμενοι, φοιτητές και ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης μιας και δεν υπάρχουν λεωφορεία και τρένα.

Η εναέρια κυκλοφορία επηρεάζεται επίσης από την απεργία μιας και οι 147 αναχωρήσεις που είχαν προγραμματιστεί στο αεροδρόμιο του Αμβούργου. Παρόμοια είναι η κατάσταση στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας στο Μόναχο, όπου ακυρώθηκαν συνολικά 1.500 συνδέσεις. Το σωματείο Verdi απαιτεί αύξηση μισθού 10,5%, που σημαίνει τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα και αυτό των σιδηροδρόμων αύξηση 12%, δηλαδή τουλάχιστον 650 ευρώ το μήνα. η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρασύρεται από τον πληθωρισμό που έφθασε τον Φεβρουάριο στο 9.3% με τους εργαζόμενους να πιέζουν για υψηλότερους μισθούς για να αμβλύνουν τις  επιπτώσεις του.

Η Γερμανία,  η οποία εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία για φυσικό αέριο πριν από τον πόλεμο στην  Ουκρανία , έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις υψηλότερες τιμές καθώς  προσπαθούσε να βρει νέες πηγές ενέργειας, με τους ρυθμούς πληθωρισμού να ξεπερνούν  τον μέσο όρο της ευρωζώνης τους τελευταίους μήνες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments