Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Παράπονα Μπακίρη για τον Χαρισμανίδη

Παράπονα Μπακίρη για τον Χαρισμανίδη

2
miaris-_xarismanidis-_giakoumakis
Dodekanisos
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διαιτησία του Λευτέρη Χαρισμανίδη στο παιχνίδι με την Ασπίδα Σαλάκου, εξέδωσε ο προπονητής του Αγίου Λουκά Αφάντου Γιώργος Μπακίρης. Το πλήρες κείμενο είναι το ακόλουθο:
«Με αφορμή το παιχνίδι που έδωσε η ομάδα μου (Α.Π.Σ.Α. Άγιος Λουκάς), το Σάββατο 20/10/2012 στην Σάλακο με την τοπική Ασπίδα που έληξε ισόπαλε 2-2, θα ήθελα να πω δυο λόγια για την εμπειρία αυτού του αγώνα. Προσωπικά, έχοντας παίξει ποδόσφαιρο πολλά χρόνια από τα εφηβικά μου χρόνια στις μικτές ομάδες της Δωδεκανόυ και όντας μέλος των Εθνικών ομάδων Νέων και Προελπίδων αλλά και στις επαγγελματικές κατηγορίες, πάντα σεβόμουνα και σέβομαι τον θεσμό της διαιτησίας και κυρίως τον διαιτητή ως άνθρωπο.
Ο πατέρας μου, υπηρέτησε τον θεσμό της διαιτησίας ως διαιτητής και ως παρατηρητής αγώνων ποδοσφαίρου για πολλά χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου έχοντας δίπλα του διαιτητές με μεγάλη προσωπικότητα οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια και ανέβασαν ψηλά το κύρος του Συνδέσμου διαιτησίας Δωδεκανήσου.
Από τότε μέχρι σήμερα, ο Σύνδεσμος διαιτητών Δωδεκανήσου, εκπροσωπήθηκε και εκπροσωπείται και σήμερα επάξια στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, από διαιτητές που είχαν και έχουν την δική τους προσωπικότητα και αναγνωρισιμότητα.
Σήμερα, υπηρετώντας τον χώρο του ποδοσφαίρου από το πόστο του προπονητή (Δίπλωμα UEFA A’) και όντας μέλος του συνδέσμου προπονητών Δωδεκανήσου, το πρώτο πράγμα που διδάσκω στους ποδοσφαιριστές μου και ζητάω από αυτούς πριν από κάθε παιχνίδι, είναι ο σεβασμός στους διαιτητές.
Η ομάδα μου, έχει σεβαστεί απόλυτα μέχρι σήμερα, τον θεσμό της διαιτησίας.Από τον πρώτο χρόνο ίδρυσης της που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας Δωδεκανήσου μέχρι και σήμερα, ουδέποτε τιμωρήθηκε ούτε ποτέ δημιούργησε οποιοδήποτε πρόβλημα σε κάποιο αγώνα, έχοντας σεβαστεί τους διαιτητές και τις αντίπαλες ομάδες σε όλα τα γήπεδα στα οποία αγωνίστηκε.
Το Σάββατο που μας πέρασε, δυστυχώς η ομάδα μου αδικήθηκε καταφανέστατα και αντιμετωπίστηκε ανήθικα και άνανδρα από τις αποφάσεις του διαιτητή του συγκεκριμένου αγώνα, Χαρισμανίδη.
Ο εν λόγω διαιτητής, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ το σκόρ ήταν 2-1 υπέρ μας, κάτω από συνεχή και απειλητική πίεση των παραγόντων της αντίπαλης ομάδας (εξερείται ο συνάδελφος προπονητής ο οποίος ήταν άψογος καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης), οι οποίοι ασκούσαν ψυχολογική βία σε όλη την διάρκεια του αγώνα στους διαιτητές (και ειδικότερα στη λήξη του ημιχρόνου όπου επιτέθηκαν και στους παίκτες μου στα αποδυτήρια), επέτρεψε το αντιαθλητικό (επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παικτών μου ) και προκλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων.
Ο συγκεκριμένος διαιτητής, καταλόγησε πέναλτυ υπέρ των γηπεδούχων σε χέρι το οποίο εφεύρεσε ο ίδιος και μετά από καθυπόδειξη των παικτών των γηπεδούχων, το οποίος όμως απέκρουσε ο τερματοφύλακας μας.
Στη συνέχεια και για τα είκοσι τελευταία εφιαλτικά λεπτά που βιώσαμε, σφύριζε επανειλλημένα φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, ανακόπτοντας κάθε επιθετική μας προσπάθεια και θέλοντας να μας εγκλωβίσει στην δική μας μεγάλη περιοχή.Τέλος, αξίζει απλά να αναφέρω πως αυτός ο κύριος, ολοκλήρωσε το έγκλημα του καταλογίζοντας πέναλτυ εφεύρεση ξανά σε χέρι καθ’ υπόδειξη εκ νέου των παικτών της αντίπαλης ομάδας, στο 96’ !!!
Σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπήρξε ούτε μια διακοπή του αγώνα κατά την διάρκεια του, πως είναι δυνατόν να κρατήσει ο διαιτητής έξι λεπτά καθυστερήσεις; Και όμως όπως είδαμε είναι δυνατόν όταν οι παράγοντες της αντίπαλης ομάδας όντας κρεμασμένοι από τα κιγκλιδώματα του γηπέδου και κρατώντας μπουκάλια μπύρες, απειλούν τον διαιτητή ότι δεν θα φύγει ζωντανός αν δεν κερδίσουν! Και όμως, είναι δυνατόν όταν επί ενενήντα έξι λεπτά αγώνα, παράγοντας της αντίπαλης ομάδας τρομοκρατεί τον επόπτη πίσω από τα κιγκλιδώματα λέγοντας του συνέχεια: «Θα σηκώνεις τη σημαία όποτε σου λέω εγω ρε, κατάλαβες;»
Δυστυχώς η Δωδεκανησιακή διαιτησία το Σάββατο που μας πέρασε στο γήπεδο της Σαλάκου, έχασε πολύ από το κύρος και την αξιοπιστία της, εξαιτίας αυτού του κυρίου.Εύχομαι για το καλό του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου και το μέλλον της Δωδεκανησιακής διαιτησίας την οποία σεβόμαστε και στηρίζουμε, να μην δούμε ξανά στο μέλλον τέτοιες διαιτησίες.»
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
xristos1990
xristos1990
11 years ago

prepei na briskosoun se allo gipedo!!!!!!!….ebales ena gkol 5 metra offside mexri k oi filathoi s to elegan..de mas edose ola katharo penalti sto proto imixrono….k itan ola kathara ta penalti k tiflos tha ta edine…k de thimamai na perases to kentro ektos apo ta dio sou gkol…k eidika sto deutero imixrono pou i katoxi prepei na itan 90 % yper mas me 10% esas!!!….euxaristimeni prepei na eiste me to bathmo pou pirate klapsiarides pou adikithikate ki olas!!!!!…

filathlos
filathlos
11 years ago

bre “anthrope” tou 8eou pou ta brhkes kai ta eipes ola auta eisai sovaros? dhladh den htan penalty e? oti o paikths sou den stamathse thn mpala me to xeri? 8a mas trelaneis? kai poios epite8ike sta katsikia adikimene e adikimene