Ουκρανοί εκπαιδευτές ανατίναξαν τους αγωγούς αερίου Nord stream;

0
Dodekanisos

Η Γερμανία εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά ενός Ουκρανού εκπαιδευτή καταδύσεων που φέρεται να συμμετείχε σε ομάδα που ανατίναξε τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, σύμφωνα με έκθεση τριών γερμανικών μέσων ενημέρωσης που είδε το φως της δημοσιότητας.

Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι ο άνδρας, ο οποίος λέγεται ότι ζει στην Πολωνία , ήταν ένας από τους δύτες που τοποθέτησαν εκρηκτικές μηχανές σε αγωγούς που έφταναν από τη Ρωσία στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα τον Σεπτέμβριο του 2022, ανέφεραν οι τρία Γερμανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

Η γερμανική γενική εισαγγελία αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση, η οποία ανέφερε ότι η Γερμανία είχε ζητήσει από την Πολωνία τον Ιούνιο να συλλάβει τον άνδρα. Η Πολωνική εισαγγελία δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο για το θέμα. Το ειδησεογραφικό περιοδικό Spiegel ανέφερε ότι ο ύποπτος από τότε πιστεύεται ότι έφυγε από την Πολωνία. Ένας άλλος άνδρας και μια γυναίκα –επίσης Ουκρανοί εκπαιδευτές καταδύσεων– εντοπίστηκαν στην έρευνα της Γερμανίας για την ύποπτη δολιοφθορά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης γι’ αυτούς.
Παραμένει μυστήριο ποιος βρισκόταν πίσω από τις εκρήξεις που κατέστρεψαν τρεις στους τέσσερις αγωγούς, οι οποίοι έγιναν σύμβολο της γερμανικής εξάρτησης από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Η Ρωσία και η Δύση έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη ως υπεύθυνη. Καθένας έχει αρνηθεί τη συμμετοχή. Μια σουηδική έρευνα εντόπισε ίχνη εκρηκτικών σε πολλά αντικείμενα που ανασύρθηκαν από την τοποθεσία, γεγονός που επιβεβαίωσε ότι οι εκρήξεις ήταν σκόπιμες ενέργειες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments